Last news in Fakti

15 Февруари, 2017 08:20 1 019 5

Левски ще сменя името на стадиона

  • георги аспарухов-
  • име-
  • левски-
  • спонсор-
  • русев
Левски ще сменя името на стадиона - 1
Снимка: БТА

Клубният стадион на Левски ще има ново име. От съвсем скоро домът на "сините" вече ще се нарича "Виваком Арена" - "Георги Аспарухов". Това решение е било взето, след като телекомът смени своя договор със "сините". До миналия месец компанията беше само генерален спонсор на клуба, но вече се води и основен рекламодател. Най-големият при това в историята на българския футбол. Очаква се името на "Герена" да бъде променено официално за първото домакинство с Локомотив (Горна Оряховица) на 25 февруари или най-късно за следващото с Ботев (Пловдив) на 18 март. Между тези две срещи играчите на Елин Топузаков имат домакинство с ЦСКА-София, което обаче ще се проведе на стадион "Васил Левски".

Sportal.bg научи, че шефовете на "сините" нямат никакво намерение да махат името на Гунди от названието на стадиона. Напротив, целта им е да бъде създадена търговска марка - "Виваком Арена", която по-лесно да привлича спонсори. Целта на Спас Русев е хората да започнат да използват думата "Арена" вместо стадион. Бизнесменът иска Левски да предприеме този маркетингов ход по западен модел, за да може клубът да има все повече приходи от реклама. Нещо, което през годините е било голям проблем пред "сините", въпреки огромния ресурс.

Собственикът на 26-кратните шампиони Спас Русев обяви, че мечтае клубът да има изцяло нов и модерен стадион, който да работи седем дни в седмицата. Той дори има планове как може да постигне това във времето. На този етап обаче приоритетите пред ръководството са други, като начело е това да се намалят задълженията на стойност около 20 милиона лева, за да може "сините" да не последват съдбата на вечния си съперник ЦСКА.

Стадионът на Левски е построен преди близо 54 години. Първоначално неговото име е "Левски", а през 1990 година е прекръстен на най-голямата икона на клуба - "Георги Аспарухов". През 2013 година бе взривен Сектор "А", а на 23 април 2016 година бе официално открита новата трибуна срещу Лудогорец (0:0), която е най-модерната в страната, но въпреки това все още е без козирка, без съблекални за отборите, за съдиите, журналистически места и зала за пресконференция. Всичките те са заложени в проекта на трибуната, но просто не са реализирани с днешна дата, въпреки че самата трибуна струва около 12,3 милиона лева до момента по думите на Иво Тонев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гощо

    1 2 Отговор
    СМЕШНИЦИ!!!!!!
  • 2 Хаха

    1 0 Отговор
    Какви са тея глупости такава личност като Георги Аспарухов какво правите пак луда работа
  • 3 ссс

    2 0 Отговор
    Бая нелепо звучи, всякащ Гунди има нещо общо с Телеком-Виваком.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Само Левски

    0 0 Отговор
    Само Георги Аспарухов трябва да се казва!