610 0

Ботас: Не искам второто място!

Финландецът вярва, че може да победи Люис Хамилтън и да спечели титлата

Ботас: Не искам второто място!
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Новият пилот на Mercedes Валтери Ботас демонстрира сериозни амбиции преди началото на сезона във Формула 1 и заяви, че може да надвие Люис Хамилтън и да грабне титлата.

Финландецът се готви за първия си сезон при Сребърните стрели и въпреки увереността си признава, че има много какво да доказва изправяйки се срещу съотборника си и трикратен шампион, който отново е претендент №1 за короната.

„Вярвам, че е възможно да победя Люис. Нико показа, че това може да се случи. Аз обаче дълбоко уважавам неговите постижения. Той има страшно много победи, първи позиции на старта, три титли, докато аз чакам първия си успех в състезание, така че има много да доказвам“ заяви Ботас пред „Скай Спортс“ в Германия.

Мнозина смятат, че 27-годишният пилот притежава сериозни възможности, след като често с по-слабия автомобил на Willams се класираше добре и постигна и 9 подиума в кариерата си.

„Ако колата ни е добра мисля, че мога да се боря за титлата. Не съм тук за второто място. Предизвикателството е сериозно и аз зная добре това, защото срещу Люис винаги е така. В същото време обаче, за мен това е и огромна възможност. Всичко предстои, така че сезонът ще бъде вълнуващ“ каза още Ботас.

Финландия

Напиши коментар:


Публикувай