Last news in Fakti

16 Февруари, 2017 21:52, обновена 16 Февруари, 2017 22:35 1 361 0

Димитров ще играе 1/4-финал в Ротердам

  • григор димитров-
  • денис истомин-
  • ротердам

Страхотното представяне на Григор Димитров от началото на годината продължава и на турнира в Ритердам. Българският ас се класира за четвърфиналите от надпреварата с награден фонд 1,85 милиона евро, след като елиминира с 7:6(7), 6:1 Денис Истомин във втория си двубой.

В първия сет Григор започна с ранен пробив, но пропусна да направи втори решителен такъв в седмия гейм. Това позволи на противниът му да се върна в мача и да вкара частта в тайбрек. Там българинът показа класа и самообладание и спечели с 9:7 точки.

Във втората част нямаше съмнение кой е по-добрият на корта. Димитров поведе с 5:1, осъществявайки два пробива, след което на своя подаване затвори мача.

Това бе трета победа за родния ас над 30-годишния узбекистанец, който е 76-и в световната ранглиста, на ниво ATP.

В следващата фаза най-добрият български тенисист ще спори срещу финалиста от турнира в София и абонат на нашенеца Давид Гофен.

Първи сет

В днешният сблъсък Димитров първи стигна до пробив, и то още в първиоя гейм. Гришо имаше нов шан за брейк в седмия гейм, но пропусна да сложи точка на спора. Истомин успя да спаси подаването си в най-дългия гейм от началото на срещата и остана в сета при резултат 4:3.

След като излезе хладнокръвно от тази трудна ситуация, Истомин успя и да изравни за 4:4. Той се възползва от втория шанс за пробив в гейма. Това му даде допълнителна увереност и в крайна сметка частта влезе в тайбрек.

В него представителят на Узбекистан поведе с 3:1, но българинът отговори с три поредни точки за 4:3. Двамата печелеха точките при свой начален удар, като българинът спаси един сетбол след ас. Истомин пък помогна с двойна грешка, която сложи край на първата част след.

Втори сет

През втората част българинът довърши противника си за само 33 минути. Григор осъществи пробиви във втория и петия гейм и позволи на съперника си да спечели само едно от подаванията си.

Последният седми гейм мина през серия от обрати, а Димитров трябваше да отазява три брейкпоинта, за да сложи край на спора при 6:1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА