557 0

Милева говори за търга на ЦСКА

Теодор Николов

Дора Милева коментира предстоящия търг за имуществото на фалиралия ЦСКА.

Синдикът на клуба смята, че в най-добрия случай наддаването за емблемата с трите златни звезди и останалите активи на ЦСКА ще се случи след по-малко от месец.

"В най-добрия случай търгът ще бъде в средата на март, около 15-о число може би. Това е най-бързият вариант, но може и да е малко по-късно. Търгът може да се проведе или в моя офис, или на стадиона. По-удобно ще е да е на "Армията" - мястото е комуникативно, а и има зали в случай на висок интерес. Но трябва да говоря с ръководството на ЦСКА-София, за да получа разрешение. Самите оферти за имуществото се подават в затворени пликове в деня на търга. Произход на парите не се търси. Отварям предложенията, сравнявам ги, ако има наддаване, се провежда, докато излъчим победител. Търгът е таен. Накрая утвърждавам кой закупува активите и парите трябва да се внесат в 5-дневен срок след спечелването на наддаването.

Сега трябва да внеса обявление за провеждането на търга. Това ще се случи през следващата седмица - във вторник или по-скоро в сряда. Преди това трябва да проведа търг по друго дело. Обявлението се подава в специален бюлетин на синдиците в Министерството на икономиката. След утвърждаването му трябва да минат минимум 14 дни преди провеждането на търга. За участие в наддаването трябва да се внесе задатък (капаро), който е в размер на 10% от имуществото - тоест малко над 164 000 лева. Моята практика е тази сума да може да се внесе най-късно до 17:00 часа в деня преди търга", каза Дора Милева пред "Тема Спорт".Напиши коментар:


Публикувай