660 2

Спас Русев: Левски дължи 20 милиона лева

Бизнесменът обясни за най-важните процеси в синия клуб

Снимка: levski.bg
Снимка: levski.bg
Иво Стойнев

Собственикът на Левски Спас Русев даде любопитно интервю пред Нова телевизия. Бизнесменът обясни за най-важните процеси в синия клуб и даде отговор на най-наболелите въпроси, които си задават феновете на 26-кратните шампиони.

Ето какво каза Спас Русев:
"Няма спонсорски договор. Има договор за реклама, има договор и за ползване на името. Заменяме "стадион" с "арена" и новото име е "Арена Виваком Георги Аспарухов". Договорът е за 6 години и ще се заплащат по 2 милиона лева годишно. Ролята на феновете е да бъдат на стадиона, а не да участват в управлението. Не казвам, че са виновни за дълговете, но и те имат своята отговорност за тях, защото при предишни ръководства са участвали в управлението".

"Към днешна дата задълженията са към 20 милиона лева, но феновете не трябва да се притесняват за лиценза на клуба си. Клубът трябва да намери собствени средства и начини да се издържа - приходи от билети, спонсорски договори, рекламни договори, продажби на футболисти. Ако Левски не намери тази формула, няма как да успее. Левски ще е толкова голям клуб, колкото средства генерира".

"Няма да има козирка, ако това увеличи задълженията, ще има чак когато може да си го позволи - тя ще струва около 3-4 милиона лева, което е непосилно бреме в момента. Акциите на Боримиров са предоставени на същата цена, за която съм ги заплатил, нямам никаква печалба. Аз нямаше как хем да съм мажоритарен акционер в две компании. Акциите на Левски никой не ги търси, с предоставянето им на една легенда от по-новото поколение, това е позитивен елемент".

"Не се ядосвам, че ме наричат подставено лице, но нямам отговор на това. Навремето ми лепнаха един етикет - Сивия кардинал. Аз на какъв процес съм повлиял по времето на царя?! Кажете ми една сделка, от която съм се облагодетелствал!", коментира Спас Русев в предаването "Събуди се".Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гощо
  Отговор
  1 11:15  21.02.17
  Левски мнооооого преди ЦСКА трябваше да изгуби лиценз и фалирал!!! Ма нали живеем в левскария и все го крепят,все аванта за тях,все побутване!!!!
 • Фен
  Отговор
  2 14:32  21.02.17
  А защо го купи, бе? След като нямаш ясна визия какво да правиш с този велик клуб защо се пъчиш или ..... много се кефиш да те дават по телевизията? Тук пара трябва и здраво ръководство, но реалностите показват нещо съвсем друго - нито едното, нито другото. Аман от измекяри в българския футбол!!!

Напиши коментар:


Публикувай