315 0

Краси Анев завърши 12-ти в масовия старт

Владимир Илиев на 20-ата позиция, Фуркад пети

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Красимир Анев се класира на 12-о място в масовия старт на 15 километра на световното първенство по биатлон в Хохфилцен (Австрия). Българинът преодоля трасето за 36:31.3 минути, след като допусна само една грешка при последната си четвърта стрелба от положение прав.

Другият българин Владимир Илиев се нареди на 20-а позиция с време 37:00.3 минути с три грешки, една при втората и две при четвъртата стрелба.

Представителят на домакините Симон Шемп беше най-бърз и заслужи първа индивидуална световна титла в кариерата си. 28-годишният Шемп беше безгрешен на огневия рубеж и финишира за 35:38.3 минути. Той взе второ злато в Хохфилцен, след като триумфира и със смесената щафета на Германия.

Втори на 9.0 секунди завърши Йоханес Тингес Бьо от Норвегия, който сгреши само един път при последната си стрелба. Това е трето сребърно отличие за Бьо от шампионата след преследването и спринта.

Австриецът Зимон Едер заслужи бронза днес. Той не направи пропуск при стрелбата, но завърши на 10.1 секунди зад победителя.

Фаворитът Мартен Фуркад (Франция) остана пети и не успя да вземе отличие и от последната шеста дисциплина в първенството след титлата си в преследването, сребърните медали с щафетата и със смесената щафета на Франция и бронзовите отличия в спринта и индивидуалната надпревара. Фуркад допусна две от трите си грешки в последната си трета стрелба и в крайна сметка завърши на 31.3 секунди зад Шемп.

Световният шампион в индивидуалния старт Лоуел Бейли (САЩ) завърши шести на 33.5 секунди с 20 от 20 свалени мишени.

Австрия


Напиши коментар:


Публикувай