662 0

Големи промени в управата на Левски

Очаква се Даниел Боримиров да влезе в Надзорния съвет на клуба

Големи промени в управата на Левски
Снимка: levski.bg
Иво Стойнев

Днес ще се състои отложеното от 3 февруари Общо събрание на ПФК Левски, пише "Тема спорт". То ще е в зала 6 на НДК, като регистрацията на акционерите ще започне още в 9:00 часа. В дневния ред има заложени три точки. Първата е смяна на Устава на дружеството. Втората предвижда рокади в Надзорния съвет на Левски. Собственикът Спас Русев вече посочи, че в него ще влезе легенда на клуба. Това почти сигурно ще бъде Даниел Боримиров, който от миналата седмица освен спортен директор е и притежател на голяма част от акциите на "сините". Обсъждана е била и кандидатурата на бившия защитник на тима Веселин Балевски. Очаква се от НС да излезе Деян Петков.

На Общото събрание трябва да се разбере и финансовото състояние на клуба, какъв точно размер са дълговете и какъв процент от акциите на Спас Русев са преминали в ръцете на Даниел Боримиров. Очаква се Русев вече да притежава по-малко от 50% от клуба. 10% са в Тръст "Синя България", а "сините" имат и около 1000 дребни акционери.


Още по темата

 • Скандал на Общото събрание на Левски

  Скандал на Общото събрание на Левски

  Голям скандал съпроводи Общото събрание на Левски. Феновете на "сините" демонстративно напуснаха залата заради отказ на собственика Спас ...
  20.02.2017
  951
  3

Напиши коментар:


Публикувай