958 0

Франц Бекенбауер има нови проблеми

Нов неизвестен превод на пари навлече неприятности на легендата

Франц Бекенбауер има нови проблеми
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Франц Бекенбауер има нови проблеми. Преди около половин година швейцарската прокуратура започна разследване срещу Кайзера за подкуп и пране на пари във връзка със Световното по футбол в Южна Африка. Сега според публикация на в. Билд сега става дума за един неизвестен превод на пари, свързан с Бекенбауер.

Вестник „Билд“ се позовава на документи от прокуратурата, според които през 2005 г. Футболният съюз на Южна Африка е имал затруднения и затова се е обърнал с молба за подкрепа от ФИФА. Според информацията става дума за изплащане на хонорари на трима съветници, към които южноафриканският Футболен съюз се е обърнал.

Най-малко 1.7 милиона евро ФИФА е изплатила заради Футболния съюз на Южна Африка на Франц Бекенбауер, Андреас Аболд и Федор Радман. Според документите Андреас Аболд и Федор Радман са получили парите директно, а парите на Бекенбауер са преведени по сметка на фирма в Гибралтар. Това трябва да е завил на швейцарската прокуратура бившият финансов шеф на ФИФА Маркус Катнер. Към момента нито ФИФА, нито Бекенбауер са коментирали тази информация.

Германия

Напиши коментар:


Публикувай