999 0

Расизъм и бой на мач в Сърбия (ВИДЕО)

Бразилецът Евертон Луис напуска терена облян в сълзи

Снимка: youtube
Снимка: youtube
Иво Стойнев

Със сбиване завърши срещата от сръбското първенство, в която Партизан спечели с 1:0 гостуването си на Рад (Белград). Играчите на двата тима участваха в масово меле. То беше провокирано от бразилеца Евертон Луис, който показа среден пръст към феновете на домакините.

Това беше неговият отговор към провокациите на навиячите на домакините, които през целия мач не спряха да го обиждат на расова основа. Те не спряха дори сред предупреждението по уредбата след нареждане от съдията. Единствено едно знаме с обидно съдържание беше прибрано от стюардите.

Нервите на Луис не издържаха и след края на мача той показа среден пръст на феновете. Това провокира играчите на Рад, които скочиха на бой. Намесиха и футболистите на Партизан, а Евертон напусна терена облян в сълзи.

„През целите 90 минути бях подложен на расови обиди. Разочарован съм, че и играчите на домакините подкрепяха действията на феновете. Постоянно ме атакуваха. Искам да забравя този мач възможно най-бързо. Обичам Сърбия и хората тук. Затова се разплаках. Искам да ги помоля да се откажат от расизма“, заяви Евертон Луис.


Източник: Блиц

Сърбия


Напиши коментар:


Публикувай