23 Февруари, 2017 08:29 877 3

Каква е финансовата ситуация в Левски?

  • левски-
  • синя българия-
  • финансова ситуация-
  • собственик-
  • русев-
  • фенове

От Тръст Синя България дадоха повече информация

Каква е финансовата ситуация в Левски? - 1
Снимка: БТА

Фен-организацията Тръст "Синя България", която има 10% акции в Левски, публикува в сайта си информация относно моментното състояние на клуба, след като собственикът Спас Русев се оттегли.

Ето какво пишат от организацията в сайта си без редакторска намеса:
Няколко думи за случващото се в „Левски“ от гледна точка на финансите:

1. Клубът в момента не зависи финансово от Спас Русев. Моделът, при който финансовият директор звъни на собственика да осигури пари за всяко плащане през месеца вече го няма. Отдавна няма и собственик, който да е навит да го прави. Съответно и Спас Русев до момента не е дал нито една стотинка в „Левски“.

2. Финансите на клуба са в най-голяма степен зависими от договора с „Виваком“ – този договор е валиден и не може да бъде „скъсан“ просто така. Нещо повече, в последния си вариант той е съвсем изгоден за компанията (в ситуация на агресивно търсене на пазарен дял) и едва ли ще бъде поставен под въпрос.

3. Намаляването на задълженията на клуба с над 6 млн. лв. от тази година не се дължи на някакви нови пари и направени плащания. Това е резултат от подписването на договора с „Виваком“ и (техническото) изчистване на старите задължения към компанията. Знаете, че клубът се финансираше с текущи заеми от „Виваком“ в очакване на вноските по капитала („Виваком“ щеше да става акционер). Това започна още по времето на Иво Тонев и беше една от причините за напрежението с Тръста (ние бяхме категорично против подобна практика). Именно тези задължения са изчистени с новия договор.

4. В тази ситуация, дори и без ясен собственик, клубът няма проблем да функционира. Непосредствена заплаха за лиценза на практика няма (поне тази година). Големият въпрос остава Сектор „А“, но това е друга тема.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само Левски

    0 4 Отговор
    Няма да позволим да съсипете отбора на народа!
  • 2 Шефьор

    3 0 Отговор
    Какъв въпрос със сектор "А"? Стадиона става :Арена "Виваков-Георги Аспарухов" , а сектор "Главболгарстрой" с ложи "А" -"Иво Тонев" и "Б" - "Наско Сираков".
  • 3 Българин

    6 0 Отговор
    Васил Левски е име на национален герой, а не на селски отбор!!!