678 3

Каква е финансовата ситуация в Левски?

От Тръст Синя България дадоха повече информация

Каква е финансовата ситуация в Левски?
Снимка: БТА
Иво Стойнев

Фен-организацията Тръст "Синя България", която има 10% акции в Левски, публикува в сайта си информация относно моментното състояние на клуба, след като собственикът Спас Русев се оттегли.

Ето какво пишат от организацията в сайта си без редакторска намеса:
Няколко думи за случващото се в „Левски“ от гледна точка на финансите:

1. Клубът в момента не зависи финансово от Спас Русев. Моделът, при който финансовият директор звъни на собственика да осигури пари за всяко плащане през месеца вече го няма. Отдавна няма и собственик, който да е навит да го прави. Съответно и Спас Русев до момента не е дал нито една стотинка в „Левски“.

2. Финансите на клуба са в най-голяма степен зависими от договора с „Виваком“ – този договор е валиден и не може да бъде „скъсан“ просто така. Нещо повече, в последния си вариант той е съвсем изгоден за компанията (в ситуация на агресивно търсене на пазарен дял) и едва ли ще бъде поставен под въпрос.

3. Намаляването на задълженията на клуба с над 6 млн. лв. от тази година не се дължи на някакви нови пари и направени плащания. Това е резултат от подписването на договора с „Виваком“ и (техническото) изчистване на старите задължения към компанията. Знаете, че клубът се финансираше с текущи заеми от „Виваком“ в очакване на вноските по капитала („Виваком“ щеше да става акционер). Това започна още по времето на Иво Тонев и беше една от причините за напрежението с Тръста (ние бяхме категорично против подобна практика). Именно тези задължения са изчистени с новия договор.

4. В тази ситуация, дори и без ясен собственик, клубът няма проблем да функционира. Непосредствена заплаха за лиценза на практика няма (поне тази година). Големият въпрос остава Сектор „А“, но това е друга тема.


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Само Левски
  Отговор
  1 08:36  23.02.17
  Няма да позволим да съсипете отбора на народа!
 • Шефьор
  Отговор
  2 09:47  23.02.17
  Какъв въпрос със сектор "А"? Стадиона става :Арена "Виваков-Георги Аспарухов" , а сектор "Главболгарстрой" с ложи "А" -"Иво Тонев" и "Б" - "Наско Сираков".
 • Българин
  Отговор
  3 13:37  23.02.17
  Васил Левски е име на национален герой, а не на селски отбор!!!

Напиши коментар:


Публикувай