Last news in Fakti

23 Февруари, 2017 21:44, обновена 24 Февруари, 2017 00:01 2 003 2

Лудогорец не успя да пречупи коравия Копенхаген

  • лудогорец-
  • копенхаген-
  • шампионската лига

Българският шампион напуска евротурнирите

Лудогорец не успя да поднесе нова приятна изненада за родните фенове на футбола.

Българският първенец все само 0:0 в мача си реванш срещу датския Копенхаген и напуска Лига Европа след общ резултат 1:2 в 1/16-финалният сблъсък между двата тима.

Българите този път играха много по-добре и създадоха няколко изгодни положения, но отбраната на домакините действаше категорично и продължи с чистите мрежи на свой терен.

В заключителните минути на срещата, датчаните дори пропуснаха да вземат победата, след като футболистите на Лудогорец гонеха попадението на всяка цена и позагърбиха играта в дефанзивен план.

До попадения обаче така и не се стигна и двете нули останаха.

Това ще бъде исторически първи 1/4-финал за Копенхаген във втория по сила европейски клубен турнир. "Орлите" пък ще имат възможността да се фокусират върху българския шампионат и следващото издание на евротурнирите.

Срещата по минути

2' Удар на Федерико Сантандер от малък ъгъл бе спасен от Владо Стоянов.

4' Нерешителна изява на българския вратар след центриране от фаул, ударът на Аугустинсон обаче излезе високо в аут.

11' 19-годишният Абубакар Кейта отправи коварен изстрел от средна дистанция, който принуди Владо Стоянов да демонстрира класа и да избива в ъглов удар.

13' Удар на Кафу е избит в корнер.

19' Кафу се възползва от грешка на Кейта и се озова на стрелкова позиция. Ударът му обаче беше доста разочароващ и дори не намери очертанията на вратата.

29' Натанел избива решително с глава, точно преди връхлитащият Корнелиус да засече в мрежата

31' Най-чистият голов шанс за българите. Кешеру се завъртя и отправи опасен шут от границата на наказателното поле, но топката профуча покрай дясната греда.

33' Изстрел на Натанаел излезе високо в аут. Статистиката сочи 10 срещу 3 удара в полза на Лудогорец.

37' Хубав изстрел на Натанаел е уловен безпроблемно от Олсен

45' Полувреме. Главният арбитър спести поне 2 картона на домакините и подмина множество грубости през първата половина на срещата.

46' Играта е подновена. Вандерсон стреля крайно неточно от далечно разстояние

50' Стоянов спаси нов тежък удар на Туту.

55' Сантандер претендира за дузпа за игра с ръка на Моци в наказателното поле. Съдията обаче отсъжда фаул на нападателя и го санкционира с жълт картон - първи такъв за домакините.

61' Вандерсон стреля от границата на наказателното поле, но топката премина покрай дясната греда на датския страж.

65' Жуниор Кишада заменя Абел Анисе.

75' Корнелиус засече с глава центриране от ъглов, но топката прелетя над напречната греда без да се получи сериозна опасност.

76' Джонатан Кафу днес не блестеше и напуска терена за сметка на Върджил Мисиджан.

78' Корнелиус свали с глава към Куск, който от непосредствена близост прати топката над вратата

88' Удар на Урош Матич, който е отразен с вещина от Владислав Стоянов.

Преди двубоя

Лудогорец не блесна в първия си двубой срещу Копенхаген, губейки с 1:2 пред родна публика.

Исторически няма нито един случай, в който наш отбор да се е класирал напред в евротурнирите, след като е паднал първо като домакин от цели 52 опита.

В последните години, "орлите" доказаха, че са способни да опровергават очакванията и да играят най-добре, когато залозите са срещу тях. Сега в Дания ситуацията е точно такава и българите трябва да докажат, че са забравили мача в София и са готови да гонят голове на чужд терен.

Вече са ясни и стартовите единайсеторки на двата тима:

КОПЕНХАГЕН: 31. Олсен, 3. Аугостинсон, 5. Йохансон, 11. Корнелуис, 19. Сантандер, 22. Анкерсен, 24. Туту, 25. Йоргенсен, 33. Фалк, 35. Кейта, 88. Матич

ЛУДОГОРЕЦ: 21. Стоянов, 25. Минев, 5. Паломино, 27. Моци, 6. Натанаел, 12. Анисе, 18. Дяков, 22. Кафу, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешерю


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Михж

    0 3 Отговор
    Дерменджиев няма ли да подаде оставка
  • 2 Димитър Борисов

    3 0 Отговор
    Големите отбори са велики когато могат да понасят и загубите. Нека останалите отбори в България да имат проблемите на Лудогорец. В българското първенство Лудогорец провеждат нещо като тренировъчни мачове. Така загубват формата си за евротурнирите. Нямат никаква конкуренция. 24.2.2017г.