603 0

И Салазар злоупотребявал с допинг

Теодор Николов

Алберто Салазар, треньор на британския лекоатлет Мо Фара, е нарушавал антидопинговите правила. Това се казва в доклад на Американската антидопингова асоциация (USADA), който е на разположение на британския вестник Сънди Таймс.

В този доклад се отбелязва, че Салазар е използвал смеси от разрешени препарати за повишаване на нивото на тестостерона у своите подопечни състезатели. През септември миналата година хакерската група Фенси Беърс разби защитата на антидопинговата система АДАМС, след което започнаха публикации, разкриващи как доста от известните спортисти в миналото са използвали допинг. В числото на уличените е и Мо Фара, който е носител на четири олимпийски титли в бяганията на 5000 и 10 000 метра от Лондон 2012 и Рио 2016.

Опитите на Ройтерс да открият треньора за коментар по темата се оказаха неуспешни, пише пък световната агенция. От USADA в имейл до Ройтерс потвърждават, че въпросният документ е истински, но отказаха да влизат в детайли относно вината на треньора на Мо Фара.Напиши коментар:


Публикувай