585 0

Бербатов води Райън Гигс в България

Легендата на Манчестър Юнайтед ще е участник във футболния спектакъл

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Димитър Бербатов, който организира благотворителен мач срещу тима на Луиш Фиго, обяви първата легенда, която ще вземе участие в двубоя. Срещата е на 14 юни на стадион "Васил Левски". Първият голям футболист, след Бербо и Фиго, който ще вземе участие в срещата, е легендата на Манчестър Юнайтед Райън Гигс.

Ето какво написа Бербатов във Фейсбук:
"Той беше човекът, който ми показваше всеки ден какво значи да си професионалист. Един от първите, които ми изпратиха смс за "добре дошъл" в Манчестър Юнайтед, и винаги беше насреща за съвет или добра дума. А и ми показа трика за дълголетие - йога!

Той е рекордьорът по най-много изиграни мачове в историята на Манчестър Юнайтед с внушителните 963 двубоя.

Той е най-титулуваният играч в историята на футбола! През забележителната си кариера има 36 спечелени купи. С Манчестър Юнайтед е завоювал 13 шампионски титли във Висшата лига, 4 пъти е печелил ФА Къп, 4 пъти - Купата на лигата, 2 пъти е триумфирал в най-престижния клубен турнир Шампионската лига, печелил е 2 пъти Световното клубно първенство, Междуконтиненталната купа, Суперкупата на УЕФА и 9 пъти е вдигал трофея "Къмюнити Шийлд" - английската Суперкупа.

Той е единственият играч, участвал в спечелването на всички 13 титли на Юнайтед във Висшата лига. Играчът с най-много мачове в историята на Висшата лига - 632. Държи рекорда и за най-много асистенции в историята на Висшата лига - 271.

Райън Гигс. Очакваме го в София!"

България


Напиши коментар:


Публикувай