2 Март, 2017 10:26 1 068 0

Ferrari продължава да впечатлява

  • ferrari-
  • mercedes-
  • фетел-
  • ботас-
  • тренировки-
  • формула 1

Ботас бе най-бърз днес, но Фетел бе близо, при това с по-бавните гуми

Ferrari продължава да впечатлява - 1
Снимка: БТА/АР

Ferrari отново впечатли на тестовете в Барселона, макар и Себастиан Фетел да даде второ най-добро време след Валтери Ботас с Mercedes. Германецът изостана с 0,247 хилядни, но за пореден пък бе с по-твърди гуми, при това с две степени над тези на конкурента. Финландецът бе с ултрасофт, а Себ със софт. Фетел бе с 0,155 хилядни с по-добро време от Сребърната стрела, когато двамата бяха с еднакъв тип гуми, което показва впечатляващи възможности на Скудерията.

„Усещам, че колата е по-добра от миналата година, но всеки казва това. Заради новите правила тя е по-бърза и много различна, което е добре. Всички във Ferrari натискат като луди. Направихме три добри дни, но има още много неща, които да подобрим. Не обръщам внимание на останалите, защото е много трудно да се прецени в какво състояние са“ заяви германецът.

Даниел Рикардо даде трето време, но на повече от секунда изоставане от Ботас. Знае се обаче, че в Red Bull не използват пълната мощност на мотора заради въвеждането на допълнителни аеродинамични елементи след няколко дни.

Младокът Ланс Строл с Willams продължи да има проблеми и след като вчера се удари, днес отново спря в предпазната стена от гуми на завой №6. Фернандо Алонсо успя да направи 71 обиколки с новия McLaren, което си бе постижение заради проблемите в първите дни. Той обаче бе с почти 3 секунди изоставане от Ботас, но и поради стремежа да запази мотора, който даде дефекти преди това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА