817 0

Ferrari продължава да впечатлява

Ботас бе най-бърз днес, но Фетел бе близо, при това с по-бавните гуми

Ferrari продължава да впечатлява
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Ferrari отново впечатли на тестовете в Барселона, макар и Себастиан Фетел да даде второ най-добро време след Валтери Ботас с Mercedes. Германецът изостана с 0,247 хилядни, но за пореден пък бе с по-твърди гуми, при това с две степени над тези на конкурента. Финландецът бе с ултрасофт, а Себ със софт. Фетел бе с 0,155 хилядни с по-добро време от Сребърната стрела, когато двамата бяха с еднакъв тип гуми, което показва впечатляващи възможности на Скудерията.

„Усещам, че колата е по-добра от миналата година, но всеки казва това. Заради новите правила тя е по-бърза и много различна, което е добре. Всички във Ferrari натискат като луди. Направихме три добри дни, но има още много неща, които да подобрим. Не обръщам внимание на останалите, защото е много трудно да се прецени в какво състояние са“ заяви германецът.

Даниел Рикардо даде трето време, но на повече от секунда изоставане от Ботас. Знае се обаче, че в Red Bull не използват пълната мощност на мотора заради въвеждането на допълнителни аеродинамични елементи след няколко дни.

Младокът Ланс Строл с Willams продължи да има проблеми и след като вчера се удари, днес отново спря в предпазната стена от гуми на завой №6. Фернандо Алонсо успя да направи 71 обиколки с новия McLaren, което си бе постижение заради проблемите в първите дни. Той обаче бе с почти 3 секунди изоставане от Ботас, но и поради стремежа да запази мотора, който даде дефекти преди това.

Испания

Напиши коментар:


Публикувай