792 0

Шарапова си проси покана за French Open

Теодор Николов

Руската тенисистка Мария Шарапова е поискала среща с ръководството на френската федерация по тенис, за да преговаря за получаване на покана за втория за годината турнир от Големия шлем "Ролан Гарос" в Париж. Шарапова изтърпява наказание за употреба на допинг, което изтича през април. Тя вече получи покани за няколко престижни турнира (Мадрид, Рим и Щутгарт), но се надяваше да вземе и за надпреварата във френската столица.

Индикации, че организаторите не планират да я поканят, се появиха преди дни, когато президентът на френската федерация Бернар Гуидичели заяви в прав текст, че е абсурдно от една страна да се увеличават разходите за борба с допинга, а от друга да се дават покани на провинени спортисти. Подобно мнение изрази и световният номер 1 при мъжете Анди Мъри. Всичко това е предизвикало тревога у Шарапова.

"Агентът й ни писа и поиска среща. Ще се видим, ще поговорим, да чуем аргументите й. Ако ни убеди ще се консултираме и с директора на турнира Ги Форже и еднва тогава ще вземем решение", споделя Гуидичели. Решението, които тенисисти ще получат покани за "Ролан Гарос" ще бъде обявено 15 дни преди турнира.Напиши коментар:


Публикувай