Last news in Fakti

5 Март, 2017 11:55 956 0

Надал изтърва титлата в Акапулко

  • надал-
  • титлата-
  • акапулко

Рафаел Надал претърпя сериозно разочарование във финала на турнира от сериите АТР500 в Акапулко. Испанският ас загуби битката за титлата от Сам Куери след като отсъпи с 3:6, 6:7(3).

Поставеният под номер 2 испанец бе абсолютен фаворит за отличието, но съперникът му разчиташе на страхотен сервис, като с 19 аса успя да направи задачата си далеч по-лесна.

Така Куери стана първият победител от САЩ в Акапулко, а Надал остана отново без титла на твърди кортове, след като за последно бе печелил в Катар през януари 2014 година на такава настилка.

Куери е първият американец с победа над Матадора от Марди Фиш през 2011 година (четвъртфинал в Синсинати), с което прекрати серия от 16 поражения на сънародниците си.

Също така Куери вече може да се похвали с първа титла в колекцията си от Делрей Бийч 2016-а, като по пътя си към нея той елиминира Давид Гофен, Доминик Тийм, Ник Кирьос и Надал в мача за трофея.

29-годишният Куери спаси всичките 6 възможности за пробив, които се откриха пред съперника му. С победата той си гарантира 500 точки за световната ранглиста и 321 290 долара от наградния фонд, докато Надал ще трябва да се утеши с 300 точки и 157 510 долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА