826 0

Тракане с лъжици - руската вувузела (Видео)

Необичаен инструмент очаква футболните запалянковци на Мондиал 2018

Тракане с лъжици - руската вувузела (Видео)
Константин Карагьозов

Футболните фенове по трибуните на Мондиал 2018 в Русия ще се "въоръжат" с лъжици, пише 66.ру. Именно това ще е националният инструмент на руските привърженици по време на световното първенство догодина.

Авторът на проекта "Лъжиците на победата" е на Рустам Нугмагов. Той бе един от десетките, одобрени от президента Владимир Путин, подписал указа "В подкрепа на творческите проекти от общонационално значение в областите на културата и изкуството" за отпускане на държавни средства.

От 2011-а насам, когато бе подписано разпореждането, в Русия работят неуморно, търсейки най-характерен инструмент за тяхната култура. Подобна традиция нашумя покрай футболния форум в Южна Африка, където местните издаваха силен шум на стадионите със своите вувузели.

Нугматов споделя, че всяка страна-домакин е имала своя фенски атрибут - ЮАР - вувузели, САЩ - пластмасови ръкавици за ръкопляскане; корейците - надуваеми пръчки, а бразилците - каширола. Така той иска да наложи дървените лъжици като отличителен белег на световното първенство в Русия през 2018 година.

Русия

Напиши коментар:


Публикувай