8 Март, 2017 10:57 734 0

Луис Енрике: Можем да бием с 6 гола ПСЖ

  • енрике-
  • барселона-
  • шампионска лига-
  • псж
Луис Енрике: Можем да бием с 6 гола ПСЖ - 1
Снимка: БТА/АР

Наставникът на Барселона Луис Енрике далеч не е развял бялото знаме преди реванша срещу Пари Сен Жермен от осминафиналите в Шампионската лига. Тимът му отстъпи с 0:4 в Париж, но треньорът вярва в своя състав.

"Вярвам в обрата, защото е минал само половината от сблъсъка. Както те ни вкараха 4 гола, така и ние можем да отбележим 6", закани се Енрике.

"Вече през сезона на няколко пъти побеждавахме с огромна разлика, продължи специалистът. - Головете във футбола падат лесно - понякога два за минута, друг път четири за половин час. Няма какво да губим. Нужно е да се фокусираме върху самата среща - какво да сторим на терена, за да имаме превъзходството в дадени ситуации. Сега изглежда трудно, но ако нещата потръгнат, в един момент по време на мача може да се окажем близо до крайния успех, което веднага ще се превърне в стимул за нас и проблем за съперника. Не трябва обаче да полудяваме, а да запазим присъствие на духа и да сдържаме емоциите си. В същото време няма да карам феновете да сдържат емоциите си. Те трябва да подклаждат напрежението. Нуждаем се от "Камп Ноу", който да се пука по шевовете, запалянковците да са ентусиазирани, а ние да си свършим работата. Въз основа на играта на отбора през последните няколко седмици съм убеден, че ще успеем."

"Не мисля, че това трябва да бъде най-силният двубой на отбора под мое ръководство. Просто сме длъжни да бъдем ефективни. Не ми е самоцел да влизам в историята заради евентуален обрат, но ако го сторим, ще сме близо до това. Не ни се е случвало често да се нуждаем от такива обрати, защото обикновено тимът не е допускал такива загуби. Професионалисти сме и знаем, че във футбола се получават всякакви резултати, а не само положителни. Дали обаче отпадането ще е провал? Питайте ме утре след мача. Лионел Меси прави разликата и всички обичат да акцентират върху него, но ще успеем само ако всички помагат, а не само трима-четирима души", добави треньорът от Хихон.

В края Енрике призна, че никога не е карал играчите си да тренират дузпи, защото според него няма база за сравнение между това да изпълняваш наказателни удари на тренировка и да го правиш на осминафинал в Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА