368 0

Състезатели от девет държави на Европейската купа в Пампорово

Ще излъчват пряко надпреварата

Състезатели от девет държави на Европейската купа в Пампорово
Снимка: БТА
Иво Стойнев

От днес до 19 март Пампорово – Мечи чал ще приеме най-голямото фрийстайл събития в България и региона за осма поредна година, а акцентите в седмичната програма са четирите старта за Европейската купа по ски и сноуборд в дисциплина слоупстайл. По традиция Pamporovo Freestyle Open е част от календара на Световната Сноуборд Федерация и предизвиква интереса на състезатели от цял свят. Тази година в България пристигат състезатели от четири континента - Европа, Азия, Америка и Австралия, които освен за интригуващ награден фонд от над 10 000 лева ще се борят и за спечелването на точки към ФИС и Световния Сноуборд Тур.

Интересни имена, които може да наблюдавате по време на събитието са Ерик Баушман и Брандън Дейвис, които пристигат в Пампорово директно от Норвегия след участието си в X Games, финландецът Нути Ниамела, американецът Дилан Томас и други.

От българска страна са регистрирани десет състезатели. Надеждите на родната сноуборд сцена ще са насочени към Петър Гьошарков, който се бори за завоюването на максимум точки, необходими му за спечелването на квота за Олимпийските игри в Китай през 2018 година.

Друга интересна част от програмата е първото от няколко години насам международно състезание по ски свободен стил, като част от седмицата на фрийстайла в Пампорово. На 16 и 17 март ще се проведат два старта с ранг Европейскате купа по ски – слупстайл, а организаторите се надяват с тях да успеят да създадат нова, добра традиция.

Финалите на Европейската купа ще бъдат предавани пряко по Българската национална телевизия и БНТ HD днес и утре - сноуборд, и 16/17 март - ски, съответно от 12:30 и 14:30 часа.

Освен състезателната част организаторите подготвят цяла седмица с различни съпътстващи събития, като първия Banked Slalom в България (15.03.2017 – Ски зона Мечи Чал), различни тематични вечери, богата парти и музикална програма, в които ще могат свободно да се включат всички гости на събитието.Напиши коментар:


Публикувай