783 1

McLaren обмисля раздяла с Honda

Непрекъснатите проблеми и липсата на мощност могат рано да прекратят сътрудничеството

McLaren обмисля раздяла с Honda
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

В McLaren сериозно обмислят възможността да се разделят с доставчика на двигатели Honda в края на сезона, ако проблемите продължат. Тимът може да използва клауза в договора, която да му позволи да направи това.

Тестовете през миналите 2 седмици се превърнаха в огромно разочарование за тима, който бе съпътстван от непрекъснати дефекти на моторите на японския концерн.

В резултат Фернандо Алонсо и Стофел Вандорн направиха едва 425 обиколки, което бе значително по-малко от 2016-а, когато регистрираха 710 и далеч зад Mercedes, който завъртя 1096 в Барселона.
Не само устойчивостта на двигателите обаче е проблем, тъй като се оказва, че мощност също липсва и в резултат единствено Sauber бяха по-бавни по време на пробите.

„Не мисля, че изоставаме по отношение на шасито. Големият проблем е мотора, който се чупи лесно, а освен това ни липсва и мощ. На правите сме с 30 километра по-бавни“ коментира Алонсо.

Според „Дейли Мейл“ всичко това може да означава в края на годината сътрудничеството между McLaren и Honda да бъде прекратено, въпреки че договорът е до 2024-а година.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гларус
    Отговор
    1 13:31  13.03.17
    На калпавите марката им пречи

Напиши коментар:


Публикувай