15 Март, 2017 09:24 736 1

Григор Димитров отпадна от Индиън Уелс

  • григор димитров-
  • сок-
  • тенис-
  • индиън уелс-
  • мачбол

Българинът изпусна четири мачбола в маратонски мач

Григор Димитров отпадна от Индиън Уелс - 1
Снимка: БТА/АР

Григор Димитров отпадна от турнира в Индиън Уелс! Първата ни ракета загуби от американеца Джак Сок с 6:3, 3:6, 6:7 (7) в среща от 1/16-финалите. Григор срещна огромни проблеми във втория си мач в Северна Америка за годината. Българският тенис ас преклони глава пред първата ракета на домакините в истински маратонски мач, продължил близо 2 часа и 40 минути. 24-годишният американец е №18 в света и се намира в отлична форма.

Сок е от най-неудобните съперници на Григор през годините и го доказа и този път. Резултатът от сблъсъците между двамата вече е 1:3. Американецът спечели и предишните две срещи – съответно със 7:6 (7), 6:2, 6:3 на Ролан Гарос 2015 и с 5:7, 7:6(5), 7:5 на Rogers Cup по-късно същата година.

Както и при първия двубой на Григор в Индиън Уелс срещу Михаил Южни, жегата беше безпощадна - 36 градуса. Българинът водеше с пробив за 4-2 гейма в третия сет, а при 5-4 имаше три поредни мачбола на сервиса на Сок, който спаси и четвърти в тайбрека, за да грабне победата.

Първият сет беше спечелен от нашето момче. В четвъртия гейм Димитров проби подаването на Сок. В решителния момент при 40:30 за българина съперникът му направи двойна грешка и Димитров поведе с 3:1, за да ликува накрая с 6:3.

Във втората част доминираше американецът. Сок си осигури сетбол, възползва се от непредизвикана грешка на българина и не сбърка на свой сервис, за да изравни сетовете - 6:3 и 1:1.

Третият сет започна перфектно за българина. Той проби Сок още във втория гейм и после реализира подаването си, за да поведе с 3:0.

Димитров обаче влоши рязко играта си, грешките му зачестиха и от това се възползва представителят на домакините.

Сок изравни 4:4, но Григор реализира сервиса си и дръпна с 5:4, а след това имаше и три поредни мачбола при подаването на американеца. Джак обаче се измъкна от кошмарната ситуация и докара нещата до тайбрек. В него Сок поведе с комфортното 5:2, българинът с много воля успя да изравни до 5:5. Американецът отново се добра до първи мачбол, но Димитров реализира взе и двете си подавания – 7:6. Сок все пак не допусна колебание и спечели победата с 2:1 сета. В следващия кръг Сок ще се изправи срещу Малек Джазири.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Михж

    1 0 Отговор
    Седем топки да пропуснеш-слаба психика