1 026 0

Свалиха волейболист от самолет - бил много дълъг (ВИДЕО)

Не можах да седна на седалката, обвиниха ме, коментира Кимеров

Снимка: youtube
Снимка: youtube
Иво Стойнев

215-сантиметровият руски волейболист Александър Кимеров бе свален от самолета от Самара за Москва. Играчът бе изведен от полиция, след като не успя да се намести на предвиденото му място, а стюардесата отказала да го премести на по-широко.

Полетът е бил забавен с 40 минути, а играчът все пак е излетял за Москва със следващия полет. От авиокомпанията обясниха след това, че се плаща такса за допълнително място за толкова високи хора. Според тях от волейболния клуб не приемали това условие.

"На всички мои увещания, че антропометричните ми данни и елементарните закони на физиката не ми позволяват да седна нормално, девойката ми отвърна, че ще повика полиция. И наистина дойдоха двама полицаи, казаха ми, че съм нарушител и ме помолиха да напусна самолета.

Аз им обясних ситуацията, други пътници от самолета също им потвърдиха, че по никакъв начин не съм нарушил обществените порядки. Първоначално това ги убеди и те си тръгнаха, но малко по-късно се върнаха вече и бяха четирима. Заявиха ми, че стюардесата е написала официално жалба срещу мен. Разбрах абсурдността на цялата ситуация, но като нормален гражданин се подчиних и заедно с полицаите напуснах самолета. За Москва излетях няколко часа по-късно заедно с целия отбор”, заяви Александър Кимеров в официално изявление за медиите.


Източник: Блиц

Русия


Напиши коментар:


Публикувай