1 266 7

Шакил О'Нийл изненада: Земята е плоска!

Баскетболната легенда стана за смях

Шакил О'Нийл изненада: Земята е плоска!
Снимка: shutterstock.com
Иво Стойнев

Баскетболната звезда Шакил О'Нийл привлече вниманието на почитателите на науката с гръмко твърдение. В своя подкаст той обявява, че според него Земята е плоска и всичко, което знаем за нея, е лъжа, съобщава CNET.

"Вярно е. Земята е плоска. Земята е плоска. Да, така е", казва О'Нийл и продължава: "Слушайте, има три начина да манипулираш съзнанието - какво четеш, какво виждаш и какво чуваш. В училище първото, което ни учат е, че Колумб е открил Америка, но когато е дошъл тук, вече е имало хора с дълги коси, които са пушели лули на мира. Какво ви казва това?"

"Аз редовно шофирам от единия бряг до другия. Пътувам от Флорида до Калифорния през цялото време и на мен земята ми изглежда плоска. Не карам нагоре и надолу в 360-градусов ъгъл. Както и всичките говорения за гравитацията. Виждали ли сте отвъд Атланта и всички тези сгради?", пита О'Нийл.

"Искате да ми кажете, че Китай е под нас? Не е. Светът е плосък", категоричен е баскетболистът. Според него сателитните изображения може да са просто измислени рисунки. Накрая още веднъж казва, че Земята е плоска и дори квадратна.

Изказването му идва на фона на същото твърдените на баскетболиста Кайри Ървинг, който наскоро обяви, че според него Земята е плоска. О'Нйил казва, че е съгласен с Ървинг. Остава неясно дали той го иронизира, но изглежда доста убеден в твърдението си.

САЩ


Още по темата

 • Все повече хора вярват, че Земята е плоска

  Все повече хора вярват, че Земята е плоска

  Изследователи смятат, че се наблюдава тревожно нарастване на хората, които смятат, че земята е плоска, съобщи Fox News. Според тях причината се ...
  18.02.2019
  2 462
  59
 • Легендата на НБА - Шакил О'Нийл

  Легендата на НБА - Шакил О'Нийл

  Много са баскетболистите, които са преминали през НБА, и са се запомнили с невероятната си физика и мощ. Но един от тях се отличава. Това е Шакил ...
  19.03.2017
  2 788
  0

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 12:46  20.03.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 123
  Отговор
  2 13:02  20.03.17
  незнам дали е плоска , но определено сегашния модел е една измислица и цялата ни представа за космоса е компютърна графика...
 • хаа ха
  Отговор
  3 13:26  20.03.17
  На високо акъл не расте...
 • истина една
  Отговор
  4 19:32  20.03.17
  простено му е човека е спортист
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  5 17:25  22.03.17
  плосък е мозъка му нямам гънки
 • Vasik Atanasova
  Отговор
  6 17:25  22.03.17
  плосък е мозъка му нямам гънки
 • Стойчо Караилиев
  Отговор
  7 23:49  18.02.19
  Истина е, че снимките направени на земята от космоса и на космоса се редактират от НАСА преди да бъдат публикувани за широката общественост. Това е нещо, което НАСА сама го признава и казва официално. Защо се прави и каква е причината, никой не иска да каже. Което от своя страна буди въпроси за конспиративни теории.

Напиши коментар:


Публикувай