20 Март, 2017 17:01 4 830 2

Фъргюсън призна за грешката си с Бербатов

  • фъргюсън-
  • бербатов-
  • шампионска лига-
  • финал-
  • манчестър юнайтед

Прие го зле, обясни Фъргюсън за решението си да остави Митко извън групата за финала с Барселона

Фъргюсън призна за грешката си с Бербатов - 1
Снимка: БТА/АР

Легендарният мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън призна, че не е искал да оставя Димитър Бербатов извън състава за финала на Шампионската лига срещу Барселона през 2011 година. Едва сега Фъргюсън обясни, че е сбъркал, загърбвайки Митко за важния мач за трофея.

"Да спечелиш Шампионската лига е фантастично нещо. През 2008-а имахме страхотни футболисти. Единственото нещо, за което съжалявам в онзи финал е, че оставих Парк Джи-Сун извън състава. Той изигра голяма роля и винаги е проблем, когато трябва да избереш състав за финала. На "Уембли" през 2011-а направих същото и с Димитър Бербатов. Той го прие зле, не го заслужаваше. Никой футболист не заслужава да бъде оставен извън състава за финала. Затова се опитваме да прокараме промяна и треньорите да имат право на 11 резервни футболисти“, коментира Фъргюсън пред официалния сайт на Манчестър Юнайтед.

75-годишният шотландец бе потвърден за треньор на отбора на "червените дяволи" от 2008-а, който ще се изправи срещу Отбора на звездите на Майкъл Карик за бенефиса на полузащитника на 4 юни на „Олд Трафорд“. Както е известно, десет дни по-късно пък е благотворителният мач между тимовете на Бербо и Луиш Фиго - на 14 юни, на Националния стадион "Васил Левски".

Треньор на Отбора на звездите на Карик ще бъде Хари Реднап, който работи с халфа по времето им в Уест Хям. В състава на английския национал попадат още Франк Лампард и Стивън Джерард.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 filo

    3 8 Отговор
    Сър Алекс Фъргюсън - най - великият.
  • 2 Вие сте тупани

    4 0 Отговор
    Само никъде не прочетох "сбърках"...