26 Март, 2017 12:58 1 320 3

Фетел победи Хамилтън в Австралия

  • фетел-
  • ferrari-
  • mercedes-
  • хамилтън-
  • формула 1

Германецът донесе първата победа на Ferrari от 2015-а след отлична стратегия

Фетел победи Хамилтън в Австралия - 1
Снимка: БТА/АР

Пилотът на Ferrari Себастиан Фетел върна усмивките на феновете на Скудерията, след като спечели първото състезание за сезона и даде надежди, че това може да е годината, в която Черните кончета ще се върнат на върха.

Германецът триумфира в Австралия след отлична стратегия и постигна своята 43-а победа в кариерата. След него останаха фаворитите от Mercedes Люис Хамилтън и Валтери Ботас, които определено останаха разочаровани от развръзката.

В 19 от последните 27 сезона победителят в първото състезание, след това е ставал и шампион, така че това е отличен знак за лидера на Ferrari, които не бяха печелили от Сингапур през 2015-а, но сега показаха страхотна скорост, въпреки че Кими Райконен остана 4-и на повече от 23 секунди от съотборника си.

На старта Фетел се залепи зад Хамилтън и не допусна британеца да се откъсне напред, а след като Люис влезе в бокса за смяна на гуми, остана на пистата още 5 обиколки и се върна пред него, след като Хамилтън не успя да изпревари Макс Верстапен. До края Себ контролираше нещата и успя да постигне страхотна победа, като завърши на почти 10 секунди пред фаворита от Mercedes.

Вече при самият старт Хамилтън реагира чудесно и запази първата си позиция, а Себастиан Фетел бързо залепи своето Ferrari зад гърба му. Валтери Ботас се намърда трети, следван от Кими Райконен.

Хамилтън и Фетел завършиха без проблеми първата обиколка, като започнаха да трупат видим аванс пред останалите преследвачи, докато разликата помежду им се задържаше в рамките на половин секунда.

Добрите новини за местните фенове дойдоха малко след общия старт, тъй като Даниел Рикардо все пак успя да излезе на трасето и да се включи в състезанието, след като преди това получи повреда по време на обиколката за подреждане на старта. Това може би беше добре за австралиеца, тъй като той бе далеч от първия сблъсък за сезона - между Маркус Ериксон (Sauber) и Кевин Магнусен (Haas).

В 15-ата обиколка състезанието приключи за Ромен Грожан (Haas), като французинът успя да закара колата си до бокса въпреки димящия си двигател Ферари. Два тура по-късно екипът на Хамилтън отчете влошаващото се темпо и привика британеца в бокса, като го направи първият пилот от челото, който влезе за смяна на гуми.

Фетел получи чиста писта пред себе си и използва ситуацията, записвайки добри обиколки и използвайки проблемите на Хамилтън, който остана зад Верстапен. В 24-ата обиколка германецът поведе и бързо дръпна напред с няколко секунди и до края не изпусна лидерството.

В последните 20 обиколки дебютиращият за Mercedes Валтери Ботас започна да постига по-добри резултати от Хамилтън, но нямаше как да го изпревари и остана трети в първия си старт за Сребърните стрели. Кими Райконен също нямаше особени шансове да мръдне по-напред и остана четвърти.

Петото място бе за Верстапен с Red Bull, а Фелипе Маса с Williams приключи шести, без да бъде изпреварен с обиколка от лидерите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зомбайо

    0 0 Отговор
    На снимката е Ferrari SF15-T от 2015г. по актуална снимка няматели?
  • 2 кабагайдаров

    1 0 Отговор
    Гледам F1 от времето на Сена, Прост, Пикет . Едно време имаше тръпка . Сега е безинтересна....

    Коментиран от #3

  • 3 асът на асовете

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "кабагайдаров":

    Така е, но времената и героите бяха други, те бяха много по-силни характери от сегашните пилоти. Хареса ми, че Фетел спечели, всъщност това е краят на ерата Мерцедес, което означава че противния Черньо тая година няма да е шампион, дори Ботас ще го пляска освен ако не го спират от бокса, но все пак ми се струва че ще му дадат картбланш. Тоя сезон ще е доста по-интересен от предните три и се надявам всеки път да гледаме оспорвано и хубаво състезание.