1 419 0

В Холандия: Националният ни отбор е пародия!

Медиите в Ниската земя са безпощадни към Робен и компания

Снимка: БТА
Снимка: БТА
Иво Стойнев

Загубата от България снощи е един от най-слабите мачове на Холандия в историята, пише холандското издание Volkskrant. България победи с 2:0 в София и постави под въпросителна класирането на холандците за Мондиал 2018.

Пресата в ниската земя подлага на унищожителна критика селекционера на "лалетата" Дани Блинд. Медиите припомнят, че Холандия пропусна и европейското първенство миналата година и поставят под въпрос способностите на Дани Блинд да изведе холандците до класиране за световното първенство догодина в Русия.

В страната констатират, че предишният треньор на отбора Гуус Хидинк бил уволнен, макар че постигнал доста по-добри резултати от Блинд.

"Представянето на Холандия дотук в световните квалификации бе поносимо, но тази пародия на футбол, която предложиха "оранжевите" срещу България, беше върха на посредствеността. Играчите на Дани Блинд играха със страх, бяха бавни и безидейни. На полупразния стадион "Васил Левски" изглеждаше така, сякаш играчите в синьо се виждат за първи път", пише Volkskrant.

"Блинд предприе неоправдан риск с включването на 17-годишния Матайс де Лихт на важен пост в центъра на защитата и се наложи да го сменя на почивката", пише още изданието.

Пресата припомня, че Дани Блинд има пет загуби в последните две квалификационни кампании - три за Евро 2016 от Исландия, Турция и Чехия и две за Мондиал 2018 - от Франция и България.

Холандия


Напиши коментар:


Публикувай