Last news in Fakti

1 Април, 2017 09:11 792 0

Кирьос не успя да се пребори с Федерер

  • кирьос-
  • федерер-
  • надал

Швейцарският ас ще спори за трофея в Маями с Рафаел Надал

Роджър Федерер продължава да доказва, че се намира в страхотна форма. Швейцарският ас записа драматична победа над коварния Ник Кирьос след три тайбека - 7:6(9), 6:7(9), 7:6(5) и ще играе финал на турнира от сериите "Мастърс" в Маями.

Представителят на Австралия първи стигна до пробив и сервираше за сет при 5:4, но след две поредни грешки се изнерви и счупи ракетата си. Логичното се случи и Ник направи двойна грешка за 5:5, но бързо си върна концентрацията и успя да стигне до тайбрек. Той премина през много обрати, но беше спечелен от Роджър с 11:9.

Във втория сет сценарият се повтори и втората и пак трябваше всичко да се решава с тайбрек, но този път 21-годишният австралиец се наложи с резултата, с който загуби прехдохната част.

Решителният сет бе не по-малко драматичен. В него двамата тенисисти продължиха да впечатляват на сервис и пробивът остана мираж. Така след три часа игра трети тайбрек трябваше да определи крайния победител. Федерер се оказа в ролята на догонващ при 1:3, но изравни точките след намеса на "ястребовото око". Грешка на швейцареца от форхенд даде великолепен шанс на Кирьос да реши всичко в своя полза, но той не се възползва. Нещо повече - младокът допусна двойна грешка за 5:6, след което Федерер хладнокръвно затвори мача.

В мача за титлата съперник на Маестрото от Базел ще бъде не кой да е, а Рафаел Надал. Испанецът бе безмилостен срещу Фабио Фонини в другия полуфинал и го спечели с категоричното 6:1, 7:5.

Така се очерта още една класическа битка от света на тениса. Балансът от мачовете между Фед и Рафа е 23:13 в полза на Матадора. Швейцарецът обаче спечели последните три двубоя помежду им и като че ли се намира в малко по-добра форма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА