Last news in Fakti

2 Април, 2017 18:00 879 0

Селтик предсрочно шампион след гръмка победа

  • селтик-
  • шампион-
  • гръмка победа

"Детелините" чупят рекорд, след като си осигуриха трофея 8 кръга преди края на сезона

Отборът на Селтик отново доказа, че във вътрешния шампионат няма кой да го спре, достигайки до шеста поредна титла на Шотландия.

Това стана факт, след като "детелините" разгромиха Хартс с 5:0 като гост и си гарантираха първото място осем кръга преди края на първенството, тъй като вече имат преднина от 25 точки пред втория Абърдийн. Това е най-ранният етап, на който се гарантира титлата в шампионата в историята.

Селтик записва и 12-а поредна победа като гост. Отборът спечели 28 мач от 30-те двубоя в първенството, които е изиграл до момента.

Така първият сезон на Брендън Роджърс, начело на клуба, се превръща в един от най-успешните, след като тимът спечели Купата на Лигата и е на полуфиналите в Купата на Шотландия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА