21 Април, 2017 15:26 14 029 12

Кобрата става световен шампион без бой?

  • пулев-
  • световен шампион-
  • бокс-
  • джошуа-
  • кличко

Антъни Джошуа вероятно ще оваканти пояса на IBF

Кобрата става световен шампион без бой? - 1
Снимка: БТА/АР

Българският професионален боксьор Кубрат Пулев може да се окичи със световната титла на IBF (Международна боксова федерация), без да се бие. Според "Мирър" актуалният шампион Антъни Джошуа ще оваканти пояса, ако победи Владимир Кличко в битката им на "Уембли" на 29 април.

Британецът и украинецът ще се бият за титлите на WBA и IBF. Ако победи, Джошуа ще трябва да защитава и двете в кратък период от време. За втората претендент е Кубрат Пулев, а за първата кубинецът Луис Ортис. Подобна бе ситуацията с Тайсън Фюри. Той трябваше да се откаже от титлата на IBF след победата си над Кличко, защото не успя да организира защитата й.

Джошуа вероятно ще откаже защитата на титлата от IBF и тя ще попадне с Пулев, без да се налага българинът да се бие. Другият вариант е тя да бъде овакантена и за нея Кобрата да се бие срещу друг съперник.

"Ако той спечели срещу Кличко, ще се изправим пред сериозен проблем със задължителните защити. Първата трябва да е срещу Пулев, а втората - вероятно до края на годината - срещу Ортис. Твърде е вероятно да овакантим единия пояс, освен ако не се стигне до някакво споразумение. Много ни се иска да имаме всички титли, но преди време Тайсън Фюри се убеди, че това е невъзможно", обяви промоутърът на Джошуа - Еди Хърн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 9090

    8 4 Отговор
    Ako ovakanti , kobrata shte se bie s sledvashtiq v ranklistata.Nai veroqtno Takam
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Vasik Atanasova

    6 10 Отговор
    идва ДЕОНТЕЙ УАЙДЪР И ГИ ОПРАВЯ ВСИЧКИТЕ
  • 5 petrew

    2 5 Отговор
    какво му пука на бай Пешо от Долно нанагорнище,че Пулев ща стане шампион/С бой или без бой/.Ами той сам си го е избрал този начин да си изкарва прехраната!Това са залъгалки за "малоумници"!Да не би да ми направи пенсията на равнището на тази от Гърция!Да не говорим за Швеция и другите страни.Но ние сме "Кофти материал"!А руснаците казват"МУСОР".ТВА Е!КОЙТО НЕ ВЯРВА,ДА ПИТА КАЛАЙДЖИЯТА!
  • 6 Скорпион29

    9 4 Отговор
    Направо от кръчмата мега континентален ,,толкова е добър че вече няма нужда да се бие" и Кличко падна а нещо така като числа за тотото да знаете?
  • 7 Красо Зелето

    18 7 Отговор
    Само в България, можеш да станеб ''дУпетат'' без да те изберат.
    Само в България, можеш да станеш ''Президент'' без да те изберат.
    Само в България, можеш да правиш деца, и държавата да ти плаща за това.
    И само в България, можеш да станеш боксьор, без да знаеш да се биеш, и на всичко отгоре да станеш ''Световен Шампион'' по-бокс.
    САМО В БЪГЛАРИЯ!
    И не заради друго, а защото корупцията е на високо ниво.

    Коментиран от #8

  • 8 кроко

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "Красо Зелето":

    ...... и в Русия е същата работа - http://kaifolog.ru/uploads/posts/2015-12/1449663968_047.jpeg
  • 9 гост

    17 3 Отговор
    Това е единствения начин Пульо да стане шампион
  • 10 вес

    10 3 Отговор
    Не бъдете твърде строги, все пак това е единственият шанс да стане световен шампион, а защитата ще я направи направо на масата в чалга клуба
  • 11 Гост

    3 1 Отговор
    Неразбирам защо не се радвате на успеха на Кубрат Пулев? Защо плещите само глупости? Вие комплексирани дребни душички направихте ли нещо смислено и запомнящо се в живота си?Плювате по хора които с много труд успяват и прославят България! Засрамете се!
  • 12 Русе

    0 1 Отговор
    Кобрата е супер звяр. Нокаутира такива боксьори, които в други мачове се бият като машини. Брава Кобра- гордея се, че си Българин!