Last news in Fakti

12 Май, 2017 10:57 1 625 6

Кобрата срещу Джошуа през есента?

  • джошуа-
  • кличко-
  • реванш-
  • пулев-
  • титла-
  • бокс

Всичко зависи от отговора на Кличко за евентуален реванш

Кобрата срещу Джошуа през есента? - 1
Снимка: БТА/АР

Кубрат Пулев все пак може да се боксира срещу Антъни Джошуа. Новината за първи път разкри днес агентът на англичанина – Еди Хърн. Припомняме, че след победата на Джошуа над Владимир Кличко, британецът не назова Кубрат сред възможните съперници за световната титла, а изброи други имена. Така като че ли боксовата общност остана с впечатление, че мач между новия крал и Пулев няма да има.

Нещата обаче не стоят съвсем така. Кобрата е задължителният претендент за титлата на IBF и като такъв има право на мач с Джошуа. Двубоят обаче зависи изцяло от това, дали Владимир Кличко ще се възползва от възможността в договора си и ще поиска реванш срещу Джошуа.

Естествено, промоутърите работят първо по евентуален реванш между Кличко и Джошуа. При такъв развой на нещата Джошуа ще запази колана на IBF и Пулев ще трябва да почака. Ако Кличко обаче откаже двубоя, следващият съперник на Джошуа ще бъде именно българинът, потвърди Хърн.

В момента Кличко е на почивка със семейството си и в следващите две седмици трябва да обяви решението си, което е пряко свързано и с Кобрата. Вече се знае и че почти сигурно евентуалният мач между британеца и българина би се провел през есента на "Принсипалити Стейдиъм" в Кардиф.

"Ако Кличко дойде и каже, че не иска реванш, тогава безспорно ще се бием с Пулев. Говорих с мениджъра на Кличко Бернд Бонте няколко пъти", сподели Хърн. "Бернд каза, че той (Кличко) ще има две седмици със своето семейство и след това ще реши. Сега гледам за възможности за реванша докато чакам Кличко, защото трябва да имаме идея за дати и възможности."

Хърн преговаря за реванша със стадиона в Кардиф, с MGM Grand в Лас Вегас и дори със зали в Китай, Дубай и Катар.

"Говорим с Китай, говорим с Дубай и Катар, както и с Америка и "Принсипалити Стейдиъм". Владимир може да каже, „Какви са парите” и ако има огромни пари от друга държава, ще иска реваншът повече. Трябва да е невероятна сделка, за да отидем в друга страна. Трябва да го знаем до края на юни."

Хърн обясни и по какъв начин Джошуа би запазил колана на IBF, ако се бие с Кличко: "Можем да помолим за изключение от IBF, което може да бъде дадено, може и да не бъде. Говоря с промоутъра на Пулев - Кале Зауерланд, с когото се познаваме добре. Ако се бием с Кличко отново, може да получим изключение от IBF или да опитаме да сключим сделка с Пулев".

"Но ще трябва да се бием с Пулев в даден момент. Ако Джошуа не се бием с Пулев в следващия си мач, той ще се бие с Пулев след мача с Кличко", завърши Хърн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 123

    9 2 Отговор
    Според мен мач няма да има скоро. Четох, че реванша Кличко:Джошуа ще им донесе по 20 млн. Никой от двамата няма да ги изпусне, така че нашето момче ще почака.
    А ти с какво допринесе света да чуе за България, че смееш да плюеш по човек, който отказа милиони за да се бие под българското знаме.

    Коментиран от #4

  • 3 Варна

    6 0 Отговор
    Мисля, че Пулев въобще не им е на нивото въпреки, че съм националист и винаги ще подкрепям българският спортист
  • 4 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Нищо не е отказал,това беше рекламен трик,а и тук държавата му даде много повече пари с бизнеса,който му осигурява.
  • 5 Моамар

    2 1 Отговор
    Ако има мач през есента Пулев може да пострада сериозно, ако седи статичен както срещу Кличко оня- Джошуа че го напука много-много-яко, а освен това ще бъде най-голямата боксова излагация

    Коментиран от #6

  • 6 Vasik Atanasova

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Моамар":

    хахахахахаха