636 0

Сашо Тонев пред трансфер в Швейцария

Сашо Тонев пред трансфер в Швейцария
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Швейцарският „Цюрих" проявява сериозен интерес към национала Александър Тонев. В момента той е играч на „Кротоне", който се спаси в последния момент от изпадане. В същото време „Цюрих" пък се върна в елита на Швейцария.

Най-успешният клуб преди появяването на „Базел" бе изпаднал в криза, но тя бързо бе преодоляна. По принцип „Кротоне" вероятно ще иска да остави българина за новия сезон, защото отборът започна да печели едва, след като той се появи в титулярния състав, пише „24 часа”.

Тимът направи уникално нещо, като бе извън зоната за изпадане само в първия и последния кръг на Серия „А". Той получи обаче и помощ от „Палермо" на Ивайло Чочев в последното завъртане.

Интерес има и от няколко клуба за Чочев, който е малко вероятно да остане в „Палермо", въпреки че вече е в ход план за незабавно завръщане в елита. Българинът е смятан за един от стабилните вътрешни полузащитници в Италия, като през отминалия сезон дори вкара повече голове от нападателите на изпадналия отбор.

От „Палермо" ще се надяват да изкарат прилична сума за Чочев, като за него има запитване дори от участник в евротурнирите през лятото. Това прави малко вероятно оставането му в изпадналия тим.

Швейцария


Напиши коментар:


Публикувай