1 436 1

Веско Минев: Не се прави така!

"Не се сърдя на никого", заяви бившият вече капитан на Левски

Веско Минев: Не се прави така!
Иво Стойнев

Капитанът на Левски Веселин Минев говори пред Sportal.bg, след като се разбра с ръководството на "сините" да му бъде прекратен контрактът, който бе до 30 юни 2017 година. Ветеранът, който има 216 мача за клуба, изрази разочарование от начина, по който се наложи да напусне любимия отбор. Въпреки това няма проблеми с никого, като желае успехи и всичко най-добро на 26-кратните шампиони на България. Бранителят бе част от последните две титли на клуба, спечелени през 2007 и 2009 година.

"Тръгвам си от Левски без никакви проблеми. Пожелавам успех на отбора, треньорите, ръководството и феновете. Все пак съм прекарал 13 години на "Герена". Съжалявам единствено, че трябваше да разбирам от медиите, а не ми се обадиха да ми кажат. Не се прави така. С изпълнителния директор Красимир Иванов се разбрах за две минути, но на други трябваше да им обяснявам, че не е това начинът. Разбирам напълно решението, че искат да правят нов отбор, с по-млади играчи. Това е напълно нормално и не се сърдя на никого. Аз съм на 36 години, но за толкова години съм заслужил повече уважение. Вярно е, че шест човека от клуба ми се обадиха да ми кажат вчера да не идвам на тренировка. Тук съм, след като се разбрах днес с ръководството, за да се сбогувам с играчите. Все пак бях техен капитан до днес. Смятам, че това е най-редното. Пак казвам, че не съм сърдит на никого. Разбирам и пожелавам успех на Николай Митов", коментира Минев пред Sportal.bg.

Защитникът за първи път говори за неприятната случка с феновете след мача с ЦСКА-София, когато бе ударен от ултрас на тима. "Нямам проблем с феновете. Бях ударен от един след дербито с ЦСКА-София, но след това говорих с тях. Тогава дори ми мина през главата да напусна сам, но съм капитан и нямам право да си тръгна през задния вход. Бях обиден, афектиран, тъй като не смятам, че не съм се раздавал някога за Левски. Имам над 200 мача за клуба и винаги съм носил клуба в сърцето си.

Срещах се с шефовете на агитката след този инцидент, те ми обясниха, че нямат нищо лично. Разбирам и тях, че им се е насъбрало много. Дори шефът на агитката каза, че сме го отнесли тези които най-малко сме заслужавали и не са се скрили като мишки. Просто бяхме най-отпред. Обясниха ми, че няма нищо лично. Насъбрало им се много напоследък и се разбрахме, както аз се извиних преди време, след като ги бях обидил, когато бях в Ботев. Няма проблем.

Искам да кажа на феновете, че трябва да бъдат търпеливи. Знам, че са жадни за резултати, след като дълги години на "Герена" няма трофей. Виждам селекцията, много хора си отиват, много идват. Не смятам, че са готови веднага да обещаят титла. Ще трябва да бъдат търпеливи и да им дадат време, а не да искат веднага да станат шампиони на всяка цена, тъй като не вярвам, че са готови на този етап. Трябва да бъдат по-реалисти. Левски е силен, когато е обединен и всички гледат в една посока. За съжаление последните години не всичко е цветя и рози, но Левски е вековен и ще пребъде", завърши Веско Минев.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Само Левски
    Отговор
    1 07:05  16.06.17
    Само Левски напред!

Напиши коментар:


Публикувай