1 159 1

Шампионска лига е крепостта на богатите

Ножицата между малките и великите клубове се разтяга, колосите стават недостижими

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Революцията в Шампионската лига чука на вратата, като 2018 година се смята за съдбоносна, защото според мнозина специалисти тя ще направи разликата между малките и големите клубове още по-голяма.

Както е известно, от следващия сезон четирите водещи първенства ще имат твърдо по четири участника. В момента по три сигурни отбора имат Испания, Германия и Англия, като четвъртият в крайното класиране на тези първенства играе квалификации.

Италианската Серия А пък е с два сигурни отбора, а третият играе квалификации. Така именно италианците ще бъдат най-облагодетелствани от промяната. Четирите водещи първенства на Стария континент ще излъчват половината участници в груповата фаза. Нещо, което не се е случвало до момента.

Друга промяна включва началните часове на мачовете. Вместо традиционният начален час 21.45 (българско време), ще има по два мача от 20.00 часа и шест мача от 22.00 часа българско време. Всички елиминационни срещи ще се играят от 22.00, вместо от 21.45 часа българско време.
Навярно най-голямата промяна идва при премиите. До момента 40% от приходите (507 милиона евро) на клубове в Шампионската лига идват от телевизионни права. Останалите приходи идват от твърдата премия за участие в турнира (12.7 млн. евро за всеки отбор, който е в групите) и премии за постигнати резултати.

От следващата година обаче ще има още една нова важна категория - "Успехи". Клубовете, които са постигнали значими неща в турнира през годините, ще получават и солидни бонуси. По този начин богатите и успешни клубове ще стават още по-богати и практически ще бъдат недостижими за по-скромните си противници...Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Гост
    Отговор
    1 19:34  18.06.17
    Да живее феърплея! Нагли двуличници!

Напиши коментар:


Публикувай