877 0

Перес: Роналдо е добро момче - ще остане

Едва ли нарочно не е плащал данъци, заяви босът на Реал Мадрид

Перес: Роналдо е добро момче - ще остане
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес коментира за първи път казуса с Кристиано Роналдо от последните няколко дни във връзка с темата за неплатените от португалеца данъци и свързаните с това информации за евентуално негово напускане.

Прокуратурата в Мадрид обвинява голмайстора на „белия балет” за укриване на данъци в размер на 14,7 милиона евро в периода между 2011 и 2014 година. В отговор на това според информации основно от португалските и испанските медии Роналдо е заплашил да напусне испанската столица.

„Спокоен съм”, бе единственият коментар на Перес пред журналистите след речта му по повод започването на пети мандат като президент на „кралския” клуб.

"Роналдо има договор с клуба. В него обаче е записана клауза на стойност 1 милиард евро. Докато някой клуб не я плати, той няма да напусне. Той е добро момче и истински професионалист. Всичко е много странно. Едва ли нарочно не е плащал данъци. Ще поговоря с него, сигурен съм, че ще ми разкаже цялата истина. Сега обаче той има по-важна работа с националния отбор на Португалия и не искам да го отклонявам от задълженията му", допълни по-късно босът на „белия балет”.

Испания


Още по темата

Напиши коментар:


Публикувай