22 Юни, 2017 12:56 2 040 6

Балъков: Огорчен съм от нападките срещу мен

  • балъков-
  • позиция-
  • реакция-
  • нападки-
  • левски-
  • хайдук сплит

В демократичните общества всеки има право на лично мнение, пише легендата

Балъков: Огорчен съм от нападките срещу мен - 1
Снимка: БТА

Красимир Балъков излезе с обръщение на личния си сайт. Спортният вестник "Меридиан мач" помести на страниците си агресивен материал по повод мнението на Красимир Балъков, относно прогноза за евентуален сблъсък между отбора на Левски и Хайдук (Сплит), където Балъков беше треньор", пише в balakov.bg.

Поместваме отговора на плеймейкъра на "златното поколение" без редакторска намеса:

До Димитър Димитров и в-к „Меридиан Мач”

Г-н Димитров,

Прочетох написаното от Вас на страниците на спортния вестник „Меридиан мач”, което ваши колеги са копирали и в сайтове, занимаващи се главно със „сензационни и жълти новини” и останах учуден и безкрайно огорчен, защото смятам, че в демократичните общества всеки има право на лично мнение.

Когато отговорях на въпроси, зададени от хърватски журналисти, свързани с Левски и евентуалното съперничество с Хайдук Сплит в Лига Европа, съм имал предвид единствено организационното и спортно-техническо равнище на двата отбора в момента. Смятам, че познавам добре отбора от Сплит и мога да направя реална оценка на възможностите на двата тима в настоящия момент. Това е моето мнение и аз стоя зад него. Друг може да мисли по различен начин. Не разбирам и възразявам остро срещу агресивните лични нападки срещу мен и грубия тон на автора.

Бъдете фен на който отбор желаете, но когато става дума за реалности, най-малкото е да се уважава мнението на тези, които и професионално са свързани с футбола, а и познават по-добре нещата отвътре. Все пак пишете в спортна медия.

За мен е ясно едно – ще бъде прецедент, ако един новоизграждащ се отбор, какъвто в момента е Левски, успее да се противопостави равностойно на изграден и с опит в турнирните двубои клуб като Хайдук. Нека не забравяме, че уважавани Ваши колеги вече изразиха мнението, че шансовете на Левски срещу първия съперник за Лига Европа от Черна гора са равни – 50 на 50.

Затова: нека уважаваме чуждото мнение и не даваме израз на необуздани емоции, породени от несподелянето му.

Красимир Балъков


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лично мнение

    4 10 Отговор
    Добре са ти го написали!Ти не мойш го измисли.Същия като камата си,,голям футболист с малко пипе''.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Кофти

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "лично мнение":

    Ти па щото си голем професор и затва пишеш анонимно по сайтовете... Написали са му го или не - факт е, че написаното е 100% вярно!
  • 3 ДО ПО ДОЛНИТЕ КОМЕНТАТОРИ

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "лично мнение":

    СИГУРНО НЕ ЗНАЙТЕ С КОЙ КРАК ДА РИТНЕТЕ ТОПКАТА АМА ИЗКАЗВАТЕ ТИПИГЬОЗКО МНЕНИЙЦЕ.
  • 4 Аяжо

    1 0 Отговор
    Важното е отзаде и напреде работите да вървят
  • 5 Шаран БГ

    3 1 Отговор
    Кр. Балъков винаги е бил ясен, точен и коректен в изсказа си! И написаното по-горе е с неговия подпис ! И той е този спортист, който най-много работи в чужбина. И не къде да е, а при германците! Вярвам, че на някой може да не им се нрави - по много причини. Лошото е, че тази неприязън най-често е продиктувана от необяснима и излишна злоба и завист.
  • 6 Фен

    5 1 Отговор
    Балъков е най-кадърния футболист на България! Никога не е взимал заплатите на Стичков и Бербатов, но пък те заедно не са заработили толкова пари колкото него! Той даде на Стоичков златната топка! Сезон 93/94 Стоичков не го пускаха и да играе много в Барселона, на световното именно Балъков с играта си му даде тази златна топка! Публиката на Щутгард му подари Мерцедес, той е бог в Щутгард, така че уважение към човека отворил сърцата на немците накарал с играта си да уважават потенциала на българина!