1 673 0

Баща на играч поиска ... трактор от Ювентус

Биру Кийн се оплаква за неизпълнена клауза в договора на сина му

Баща на играч поиска ... трактор от Ювентус
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Футболът е богат на куриози, а сред тях се нареди и искането на бащата на младия нападател на Ювентус Мойс Кийн – Биру, който поиска трактори от „бианконерите”.

„Ювентус ми обеща машини за стопанството”, обясни Биру Кийн пред Tuttosport, позовавайки се на детайли от договора на играча с италианския шампион.

Ювентус бил обещал на бащата подкрепа за неговото стопанство в Африка, ако убеди мениджъра на играча Мино Райола да не търси отбор за 17-годишния футболист в английската Висша лига. Точно това е направил Биру Кийн, но не е получил обещаната помощ.

„Те ми казаха, че това няма да е проблем. Тогава обаче се свързах с адвоката на Ювентус и той ми съобщи, че предложението е оттеглено, тъй като моите изисквания били извън техните представи”, споделя още бащата. Вместо това от Ювентус предложили 700 000 евро годишна заплата на неговия син.

„Когато Кийн порасне, Ювентус ще го загуби, ако той не подпише скоро нов договор”, заплашва още Биру, чийто син стана първият голмайстор в Серия „А”, който е роден през 2000 година.

Италия


Напиши коментар:


Публикувай