23 Юни, 2017 09:43 1 277 0

Везенков бе избран в Драфта на НБА

  • драфт-
  • нба-
  • бруклин нетс-
  • везенков

Бруклин Нетс гласува доверие на Александър Везенков и го взе под №57

Везенков бе избран в Драфта на НБА - 1
Снимка: БТА/АР

За първи път български баскетболист бе селектиран в Драфта на НБА. Това е националът Александър Везенков, който бе избран под номер 57 от Бруклин Нетс. Така 206-сантиметровото крило на Барселона ще има шанса да стане вторият нашенец, играл в Лигата на извънземните. Първият е настоящият президент на българската федерация по баскетбол Георги Глушков, който облече екипа на Финикс Сънс през 1985 година.

В момента Везенков е в Орландо, САЩ, където работи по физическата си подготовка. Преди да замине за отвъд Океана, той сподели, че се надява да бъде избран в Драфта на НБА, но мислите му са насочени основно към Барселона, където иска да продължи развитието си.

Под номер 1 в Драфт 2017 Филаделфия избра Маркел Фълц от университета на Вашингтон. Лос Анджелис Лейкърс селектира Лонзо Бол от университета на Лос Анджелис под номер 2, а за номер 3 в Драфта Бостън избра Джейсън Тейтъм от университета Дюк.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА