23 Юни, 2017 10:27 811 0

Федерер се приближава към титлата в Хале

  • федерер-
  • хале-
  • тенис-
  • зверев

Швейцарецът надви Миша Зверев и е на четвъртфинал

Федерер се приближава към титлата в Хале - 1
Снимка: БТА/АР

Роджър Федерер достигна до четвъртфиналите на АТР 500 турнира в Хале. Той победи със 7:6(4), 6:4 германеца Миша Зверев. С тази победа той си гарантира, че ще бъде поставен сред първите четирима на предстоящия Уимбълдън, а при титла ще изпревари Рафаел Надал от №3 в схемата.

Така швейцарецът очаква действащия шампион Флориан Майер в следващата фаза. До момента Федерер води със 7:0 в преките срещи с германеца. Нещо повече - три от победите са тъкмо по време на надпреварата в Хале.

С днешното си представяне Федерер вече има 56 победи от 62 мача в този турнир и никога не е губил в осминафиналите. В целия мач срещу Зверев осемкратният шампион в Хале дори не се наложи да отразява точка за пробив.

Той завърши битката с 28 печеливши удара и 18 непредизвикани грешки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА