991 6

ЦСКА разбира съдбата си на 26-ти юни

Армейците сезираха международния съд, след като бяха извадени от жребия за Лига Европа

ЦСКА разбира съдбата си на 26-ти юни
Снимка: БТА
Иво Стойнев

ЦСКА очаква окончателно решение по жалбата за евроучастието си от Арбитражния съд в Лозана до 26 юни (понеделник). Първоначално прогнозите сочеха, че отговор на жалбата на клуба ще бъде даден още до петък, но това почти сигурно няма да се случи.

ЦСКА сезира международния съд, след като бе изваден от жребия за Лига Европа минути преди неговото начало в понеделник. Това е станало по лично решение на генералния секретар на УЕФА Теодор Теодоридис.

Червените бяха заменени от Дунав Русе. Юридическият екип, който защитава правата на ЦСКА, веднага е подготвил документи за жалба дo КАС, като арбитражът ще дaде окончателния отговор дали армейците ще играят в Лига Европа, или няма да бъдат допуснати до турнира. УЕФА трябва да се съобрази със съда.

Любопитно е да се отбележи, че до този момент евроцентралата под никаква форма не е съобщила официално защо ЦСКА бе изваден от жребия, какво следва за клуба оттук насетне и за какъв период евентуално няма да може да играе в евротурнирите.

Отговорът от КАС ще развърже ръцете на червените относно селекцията, която в момента е в изчаквателен режим. На база на решението на съда в Лозана армейците ще финализират разговорите, които имат за няколко нови играчи.

Отворен остава въпросът около бъдещето на Петрус Бумал и Арсенио Нунеш в ЦСКА. За Арсенио треньорът Стамен Белчев заяви, че се чака в лагера още във вторник. 3 дни по-късно португалецът още не се е появил в Австрия и армейците явно опитват да договорят продажбата му в Морейрензе. За Бумал не е съобщено нищо, но е на 99% сигурно, че той ще се раздели с ЦСКА.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 16:48  23.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 2 21:33  23.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 3 09:31  24.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Лупи
  Отговор
  4 13:05  24.06.17
  Какви глупости пишете. Съдбата е ясна и тя е тази и другата година без евро участие поради ЗАКОНА, че НОВОСЪЗДАДЕН клуб не може да играе в турнирите на УЕФА през първите 3 години от създаването си.
 • 5 16:26  24.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • 6 16:28  24.06.17
  Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай