26 Юни, 2017 14:58 1 242 0

Меси укрил още 10 милиона чрез фондация

  • меси-
  • фондация-
  • благотворителност-
  • данъци-
  • укриване

Семейството на звездата е използвало благотворителната дейност като чадър

Меси укрил още 10 милиона чрез фондация - 1
Снимка: БТА/АР

Голямата звезда на Барселона Лео Меси е укрил приходи от най-малко 10 милиона евро в периода 2007-2015 година чрез два филиала на Фондацията си за подпомагане на деца в родния си град Росарио, пише АБС.

В Испания представителствата на Фондацията са регистрирани като обществени организации, а като такива министерството на финансите на Аржентина ги е изключило от списъка с длъжници, тъй като от Фондацията не са отчели приходи в три поредни години.

АБС, обаче, твърди, че Фондацията и клоновете й са използвана като чадър и всъщност чрез тях са укриване приходи от частния бизнес на семейство Меси с маркетинговите права на нападателя.

Върховният съд в Мадрид вече осъди аржентинеца на 21 месеца затвор за укриване на налози. Играчът беше признат за виновен за ощетяване на държавната хазна в размер на 4.1 милиона евро в периода 2007-2009 година.

В последствие санкцията беше заменена с глоба в размер на 252 хиляди евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА