26 Юни, 2017 15:29 991 0

Арсенал и Сити разменят Санчес и Агуеро?

  • санчес-
  • агуеро-
  • арсенал-
  • манчестър сити-
  • размяна

Мега сделка се пече в Англия

Арсенал и Сити разменят Санчес и Агуеро? - 1
Снимка: БТА/АР

В английските медии се появи информация за нова потенциална възможно за развръзка по сагата Алексис Санчес. Както е известно, чилийският национал има силно желание да напусне "артилеристите" през това лято, като до момента най-близо до неговия подпис бяха от германския шампион Байерн Мюнхен. Изключително високите финансови изисквания на нападателя обаче почти сигурно означават, че до такъв трансфер няма да се стигне.

От друга страна, мениджърът на "топчиите" Арсен Венгер не е съгласен да продаде най-голямата звезда в състава си на конкурент от Англия. Това изглеждаше, че Челси и Манчестър Сити са аут от състезанието за подписа на Алексис, но "небесносините" изглежда са намерили вариант за осъществяването на трансфера.

Според информация на британското издание Daily Star, потенциална сделка, която да види Агуеро в Лондон, а Санчес в Манчестър може да е по вкуса и на двата отбора. Треньорът на Сити – Пеп Гуардиола, така и не остана впечатлен от аржентинския си нападател, въпреки че той вкара 33 гола през изминалия сезон. От своя страна Венгер би предпочел директно да осигури качествен заместник на Алексис, при случай, че пропадне преминаването на Лаказет при лондончани.

Фактът че Арсенал не успя да се класира за Шампионската лига през следващия сезон не би бил решаващ за Агуеро, който предпочита сигурното титулярно място и шанса за редовни изяви през сезона преди световното в Русия. От другата страна, Сити безпроблемно ще осигури желаната от Санчес заплата и ще гарантират борба за шампионската титла.

Несъмнено подобна размяна ще се превърне в един от най-любопитните трансфери в историята на английския футбол, но може да се окаже правилния ход и за двата отбора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА