659 0

Ню Йорк Никс изрита легендата Фил Джаксън

Легендарният треньор вече не е президент по баскетболните операции

Ню Йорк Никс изрита легендата Фил Джаксън
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Най-успешният треньор в историята на НБА Фил Джаксън остана без работа. Ръководството на досегашния му клуб Ню Йорк Никс съобщи, че той вече е освободен от длъжността си като президент на баскетболните операции.

"След като внимателно осмислихме ситуацията, заедно решихме, че Никс трябва да поеме по друг път", казва собственикът Джеймс Долан. Постът на Джаксън ще бъде зает от генералния мениджър Стийв Милс временно, като медиите в САЩ очакват Масай Ужири да заеме позицията.

"Ню Йорк Никс винаги ще заема специално място в моето сърце. Този град и този отбор дадоха начало на кариерата ми и винаги ще им бъда задължен. Благодарен съм г-н Долан за шанса, който ми даде да се върна тук. Исках да донеса нова титла на клуба и съм дълбоко разочарован, че не успях да го направя. Феновете на Никс не заслужават нищо по-малко от титлата", казва Джаксън в изявлението, разпространено от клуба.

Фил Джаксън е роден на 17 септември 1945 година. Като състезател печели две титли с Ню Йорк Никс през 70-те години на миналия век. Като треньор той има 11 титли - шест с Чикаго Булс и пет с Лейкърс. С 11-те си трофея той все още е недостижим в историята на НБА.

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай