29 Юни, 2017 16:49 1 164 0

Жалко! Пиронкова бе близо до успех над Халеп

  • пиронкова-
  • халеп-
  • тенис-
  • обрат

Българската тенисистка допусна обрат

Жалко! Пиронкова бе близо до успех над Халеп - 1
Снимка: БТА/АР

Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира в Ийстбърн на осминафинал. Българката, която влезе в основната схема на надпреварата като "щастлива губеща" заради отказа на Петра Квитова, допусна поражение от световната № 2 Симона Халеп със 7:6(6), 6:7(4), 5:7.

Свирепият сблъсък между двете започна вчера в късния следобед. Първата ни ракета водеше със сет и пробив в началото на втория сет, когато мачът бе прекъснат заради лошото време. В крайна сметка бе решено той да бъде довършен днес.

В доиграването Пиронкова демонстрира отново много силна игра, но липсата на самочувствие в ключови моменти и попречи да срази румънката.

В следващия кръг Симона Халеп ще се изправи срещу Королине Возняцки.

Първи сет
Срещата не стартира по най-добрия начин за Пиронкова, след като допусна пробив в третия гейм, в който дори не спечели точка.

В следващите части двете тенисистки сведоха до минимум грешките си и печелеха лесно подаванията си. Така се стигна до десетия гейм, в който Халеп сервираше за сета. Тя поведе с 40:0 и по всичко изглеждаше, че няма да има трудности да го спечели. Не на същото мнение беше Пиронкова, която спаси цели 7 сетбола и в крайна сметка спечели гейма за 5:5.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който пловдивчанката демонстрира страхотна воля и характер и го спечели на 6 точки, с което поведе в сетовете след 7:6(6).

Втори сет
Втората част пък започна с три последователни пробива. При 2:1 за Пиронкова и 40:30 в четвъртия гейм срещата бе прекъсната заради дъжд. Впоследствие бе решено тя да се доиграе днес.

Доиграването започна с точка за пробив в полза на румънката. Цвети успя да го отрази и впоследствие спечели гейма, затвърждавайки пробива - 3:1. В шестия гейм българката загуби подаването си и резултатът стана 3:3 гейма. Последваха два последователни в полза на румънката. При 5:3 Халеп сервира за сета, но допусна пробив, който беше затвърден веднага от Пиронкова за 5:5.

В крайна сметка се стигна до тайбрек, в който световната номер 2 допусна по-малко неточности и го спечели на 4, с което изравни сетовете.

Трети сет
В заключителната част Пиронкова първа стигна до пробив за 4:2. Веднага след това обаче първата ни ракета изигра слаб сервис гейм и Халеп върна пробива. Румънката направи решителен брейк за 6:5 и след това сервираше за мача. Тя поведе с 40:15 и реализира още първия мачбол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА