877 0

Българският отбор по джетски е мотивиран да спечели европейската купа

Кристиян Киров, Марио Михалев и Алекс Петров ще представляват страната ни

Българският отбор по джетски е мотивиран да спечели европейската купа
Милена Трачева

Българският отбор по джетски замина днес за Европейското първенство, което тази година ще се проведе в Австрия.

Кристиян Киров, Марио Михалев и Алекс Петров ще представляват страната ни на шампионата, който ще се проведе от 5 до 10 юли.

Тримата ни състезатели се надяват на добро класиране в отделните категории, на тазгодишното първенство, което се очаква да се превърне в сериозна битка на най-мощните джетове в Европа.

За Кристиян Киров това е второ участие на европейско първенство, след като при дебюта си миналата година в Полша успя да грабне сребърен медал. Републиканският шампион на България за последните три години ще направи дебют в категорията Runabout PRO-AM, а това ще го изправи срещу най-бързите джетове от „Стария континент“.

Дебют на международната сцена ще направи Марио Михалев. Той ще мери сили в две дисциплини — Runabout novice stock и Novice Ski (прав джет). Михалев е многократен медалист от шампионатите на България в последните 4 години.

България ще има и представител при децата. Младата ни надежда Алекс Петров ще мери сили в категорията Деца Ski (прав джет), като се надява да повтори класирането си от последното световно първенство в Тайланд, където се нареди на 5-то място.Напиши коментар:


Публикувай