6 Юли, 2017 00:59 2 049 0

Сапунената сага с вратаря на Милан се разплита

  • донарума-
  • милан-
  • вратар-
  • сага-
  • трансфер-
  • агент-
  • райола

Донарума ще преподпише с Милан, но с клауза за откупуване

Сапунената сага с вратаря на Милан се разплита - 1
Снимка: БТА/ AP

Вратарят на Милан Джанлуиджи Донарума най-вероятно ще подпише нов договор с тима, пишат медиите на Апенините. Сапунената сага с 18-годишния вратар е към своя край.

Истински скандал се разрази наскоро в тима от Милано, след като година преди края на контракта си младият талант отказа да поднови договора. Италианецът дори получи заплахи, изпитвайки на гърба си гнева на тифозите.

Ръководството на Милан обеща да прояви търпение. Директорът на „росонерите“ Марко Фасоне заяви пред „Кориере дела Сера“, че от клуба са постигнали съгласие с играча и неговото семейство.

Единствената пречка пред щастлив епилог е агентът на вратаря Мино Райола, който не възлага големи надежди на новото ръководство на отбора от Милано и обещанията за връщане сред топ тимовете на Стария континент.

Италианските медии пишат, че Донарума ще остане в Милано, но в новия договор ще има клауза за откупуването му. Тя ще е в размер от 100 милиона евро. Ако Милан обаче не успее да се класира за Шампионската лига, сумата пада наполовина - €50 милиона.

18-годишният вратар Джанлуиджи Донарума изигра силен сезон с екипа на Милан и привлече интереса на отбори като ПСЖ и Реал (Мадрид). Появиха се слухове, че може да подпише с Ювентус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА