6 Юли, 2017 15:51 1 616 3

Блестящ Григор Димитров разгроми Багдатис

  • маркос багдатис-
  • уимбълдън-
  • григор димитров-
  • тенис-
  • победа

Българинът не остави никакви шансове на Багдатис

Блестящ Григор Димитров разгроми Багдатис - 1
Снимка: БТА/ AP

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи убедително кипъреца Маркос Багдатис с 6:3, 6:2, 6:1 във втория кръг на „Уимбълдън“.

Българинът не остави никакви шансове на своя противник и го победи за час и 42 минути игра в тазгодишното издание на най-стария тенис турнир в света.

Григор Димитров пласира 29 печеливши удара, а освен това допусна и много по-малко непредизвикани грешки от своя противник на корта. Асовете също бяха в полза на най-добрата ни ракета – 9 срещу 5.

Българският тенисист достига третия кръг на тревните кортове на Острова за четвърта поредна година. Следващият му съперник ще е победителят от двубоя между Джон Иснър и Дуди Села.

Освен ефективно, Григор Димитров игра и зрелищно срещу кипърския тенисист, пласирайки няколко много трудни и ефектни удара, които бяха посрещнати с аплодисменти от публиката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 никол

    2 1 Отговор
    По вероятният джон иснър ще го смаже!

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Чичу Ади

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "никол":

    Напълно логично на тази бърза настилка великана да разкове нашия с асове. Проблема на Гришата е, че той като мине първия кръг на някой турнир и вече прави сметки с кого ще играе на полуфинала и не мисли за следващия си мач. После губи катастрофално от някой инвалид извън първите 500 и започва да обяснява колко много е научил от тази загуба. Проблема не е в таланта или техниката му. Проблема е, че няма 2 грама мозък в главата, а психиката му по време на мач я изучават първокурсниците по психология с определението- шизофрения. От 2008-ма, когато спечели Уимбълдън и ЮС оупън за младежи, само гледаме и чакаме. До сега има няколко прилива, стигащи до глезена и множество отливи водещи до убийствена суша. А тези, които през 2008-ма още не знаеха как се държи ракетата, вече имат по няколко титли на АТП-500, финали на Мастърс и никой не знае с коя си лягат.....