Last news in Fakti

8 Юли, 2017 19:59 1 324 0

Ботас стартира първи в Австрия

  • валтери ботас-
  • формула 1-
  • австрия

Той е следван от Себастиан Фетел и Люис Хамилтън

Ботас стартира първи в Австрия - 1
Снимка: БТА/AP

Валтери Ботас с "Мерцедес" стана първият финландец от Мика Хакинен насам, който успя да спечеликвалификацията за Гран при на Австрия във Формула 1.

Ботас продължи с отличното си представяне от началото на уикенда и даде най-добро, изпреварвайки Себастиан Фетел.

Финландецът записа най-бърза обиколка с време 1 минута 4.251 секунди, оставяйки зад себе си германския пилот на Ферари, който бе с около 4 стотни от секундата по-бавен.

Трикратният шампион Люис Хамилтън, който изостава с 14 точки от Фетел в битката за титлата, даде трето време, но ще стартира от осма позиция, тъй като получи наказание за нерегламентирана смяна на скоростна кутия.

От втора редица утре ще тръгнат Кими Райконен с Ферари и Даниел Рикардо от отбора на Ред Бул, а от трета - Макс Верстапен и Ромен Грожан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА