10 Юли, 2017 21:33 2 623 1

Федерер не остави шансове на Григор Димитров

  • федерер-
  • димитров-
  • уимбълдън-
  • тенис

Швейцарецът за 15-и път на четвъртфинал в тази надпревара от Големия шлем

Федерер не остави шансове на Григор Димитров - 1
Снимка: youtube

Григор Димитров загуби от Роджър Федерер с 4:6, 2:6, 4:6 и след шестото поражение в кариерата си от швейцареца отпадна на осминафиналите на "Уимбълдън". Рекордьорът с 18 титли от Големия шлем пък се класира за 15-и път на четвъртфиналите в най-престижната надпревара на трева.

Димитров завърши с 29 печеливши удари (7 аса) и 25 непредизвикани грешки (7 двойни). Маестрото стигна до четвъртфиналите Лондон след 24 уинъра (8 аса) и 11 грешки. Григор вкара 63 процента първи сервис и спечели 65 процента от точките при неговото разиграване. Той си тръгва със 180 точки за световната ранглиста, където ще се върне почти сигурно в топ 10 в понеделник, както и 147 000 британски лири от наградния фонд.

В първия сет двамата печелеха подаванията си, като значително по-лесно правеше това Федерер. Швейцарецът стигна до пробив в изключително продължителния девети гейм и след това затвори сета на свой сервис за 6:4 в своя полза.

Нещата почти се повториха във втората част, като двамата отново печелеха на свой сервис до петия гейм. Тогава швейцарецът направи пробив и го затвърди на свой сервис за 4:2. Последва нов пробив за Федерер, който без проблеми приключи сета при 6:2.

Третата част по подобие на първите две стартира размяна на сервис геймове, за да се стигне до петия, в който Федерер отново записа пробив и го затвърди след това за 4:2. Гришо върна интригата след спечелен гейм на свой сервис и първи пробив в мача след това за 4:4. Радостта на българина обаче бе кратка, тъй като швейцарецът веднага върна пробива за 5:4 и го затвърди, печелейки сета с 6:4, а с това и срещата.

Това бе четвърта загуба на Григор Димитров от Маестрото без нито един спечелен сет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зорлем

    0 0 Отговор
    Е, защо не сложихте снимка на двамата от Уимбълдън към статията?