Last news in Fakti

11 Юли, 2017 11:27 1 832 2

В Хърватия: Феновете на Левски прославят Хитлер

  • левски-
  • фенове-
  • хитлер-
  • расизъм-
  • лига европа-
  • хайдук сплит

"Познайте защо мачът в София ще е пред празни трибуни? Заради расизъм", допълват в Сплит

В Хърватия: Феновете на Левски прославят Хитлер - 1
Снимка: БТА

Медиите в Хърватия започнаха яростна кампания срещу феновете на Левски. Множество вестници излизат с материали за агитката на "сините", в които ултрасите са представени като нацисти и радетели на мразения в цялата страна покойник Желко Ражнатович - Аркан.

"Българите прославят Аркан, Ратко Младич и Адолф Хитлер - пише авторитетният сайт "Индекс". - Феновете им вилняха в Черна гора. Имаше сблъсъци с агитката на Сутиеска, а преди това облепиха със стикери всичко по пътя до стадиона, за да знаят всички кои са. През лятото на 2012 година по време на мача със Сараево вдигнаха транспаранти с възхвала на Младич и Аркан. Година по-късно Българският футболен съюз ги глоби за плакат в чест на рождението на Хитлер. И познайте защо реваншът в София с Хайдук е пред празни трибуни? Заради расизъм."

Медията "Индекс" допълни, че българските фенове са побратими с ултрасите на "Динамо (Загреб), воден от Ивайло Петев, и няма да е изненада двете агитки да се съюзят срещу привържениците на Хайдук.

Левски гостува на Хайдук в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа на 13 юли (четвъртък).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мишо

    3 0 Отговор
    В Хърватия май забравят,кой беше поддръжник на Хитлер в Югославия.А някои хърватски футболисти дори бяха наказани за нацистки поздрав към публиката,дори националният им отбор скоро игра при затворени врати за подобни провинения.Та намерил кой да ни критикува и обвинява.