13 Юли, 2017 12:57 1 054 0

Тежка нощ за феновете на Левски - има арестувани

  • левски-
  • хайдук сплит-
  • фенове-
  • полиция-
  • сблъсъци

Момче със счупена глава, 20 души задържани, чака се повдигането на обвинения

Тежка нощ за феновете на Левски - има арестувани - 1
Снимка: БТА

Фенове на Левски са пострадали в хърватския град Задар преди днешното гостуване на „сините“ на Хайдук (Сплит) в първи мач от втория квалификационен кръг на Лига Европа, информира „Дарик Радио“.

Инцидентите между двете агитки са станали на около 150 км от Сплит, след като ултраси на Хайдук пътували до Задар, за да търсят сблъсъци със запалянковци на Левски. Една кола на българите е била запалена, а феновете на „сините“ са пострадали от огъня, опитвайки да спасят своите документи в автомобила. Те са потърсили лекарска помощ в местната болница.

Полицията в Задар не е успяла да се справи с двете агитки. Едно момче е със счупена глава и е настанено в клиника заедно с още шестима привърженици на Левски. 20 българи за арестувани.

„В Задар сме, за да може да подкрепим Левски в Сплит. Полицията не успя да се справи с обстановката. На арестуваните наши момчета сигурно ще бъдат повдигнати обвинения“, разкри пред радиото Степан Хиндлиян – председател на Националния фенклуб на Левски.

Консулката на България в Хърватия ще отиде в Задар, за да се запознае със ситуацията. Напрежение имаше и в самия Сплит, където ултраси на домакините обикаляха, за да търсят саморазправа с гостуващата агитка на „сините“. Умишлено е търсена конфронтация с всеки, който е сметнат за привърженик на Левски. Това е довело до намесата на полицията, която не е позволила на българите да се разхождат свободно из Сплит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА